Klasický kuřecí cacciatore

2024-06-11
Classic Chicken Cacciatore

Klasické kuře Cacciatore

Kuře Cacciatore, což v italštině znamená „lovecké kuře“, je tradiční italské jídlo, kde je kuře duseno v kořenité rajčatové omáčce s cibulí, paprikou, houbami a bylinkami. Jedná se o teplé a lahodné jídlo, skvělé pro rodinnou večeři. Zde je jednoduchý a chutný recept, abyste si mohli připravit své vlastní Chicken Cacciatore.

Ingredience:
– 4 kuřecí stehna, s kostí a kůží
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená
– 1 velká červená paprika, nakrájená na plátky
– 1 velká žlutá paprika, nakrájená na plátky
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 hrnek hub, nakrájených
– 1 hrnek suchého bílého vína
– 1 plechovka (28 unci) strouhaných rajčat
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky mletého červeného pepře (volitelné)
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvý bazalka nebo petržel, na ozdobu

Postup:
1. Příprava Kuřete:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
Kuřecí stehna osolte a opepřete.

2. Opečení Kuřete:
Na velké pánvi vhřejte olivový olej na středně silném plameni.
Přidejte kuřecí stehna s kůží dolů a opečte, dokud není kůže zlatavě hnědá a křehká, asi 5-7 minut.
Otočte kuře a opečte i druhou stranu po dobu 3-4 minut. Kuře vyjměte z pánve a dejte stranou.

3. Smažení zeleniny:
Do stejné pánve přidejte nakrájenou cibuli, papriky a houby.
Orestujte, dokud zelenina nezměkne a začne karamelizovat, asi 8-10 minut.
Přidejte nakrájený česnek a orestujte dalších 1-2 minuty, dokud voní.

4. Odleskňování a Spojování:
Přilijte bílé víno do pánve a obarte, zaškrabte zbytky od kuřete.
Nechte víno provařit a zredukovat na polovinu.
Vmíchejte strouhaná rajčata, sušený oregano, sušený bazalk, mletý červený pepř (pokud používáte) a osolte a opepřete podle chuti.
Vraťte opečená kuřecí stehna do pánve, vložte je do omáčky a zeleniny.

5. Pečení Cacciatore:
Přeneste pánvi do předehřáté trouby.
Pečte, odkryté, po dobu 45-50 minut, dokud bude kuře propečené a něžné a omáčka zhoustne.

6. Podání:
Ozdobte čerstvým bazalkem nebo petrželí před podáním.
Podávejte Chicken Cacciatore s těstovinami, polentou nebo s křupavým chlebem k nasáknutí lahodné omáčky.

Užijte si srdnaté a chutné kuře Cacciatore!

Don't Miss

Hearty Shepherd’s Pie: A Hearty and Savory Classic Comfort Dish

Srdcová paštika pastýře: Srdcovitá a chutná klasická pohodová pochoutka

Syrový pastýřský koláč: Sytý a slaný klasický komfortní pokrm Syrový
Jamaican Jerk BBQ Chicken: A Flavorful Fusion of Spices and Heat

Jamaické kuře BBQ Jamaican Jerk: Chutná fúze koření a pálivosti

Jamaické Jerk BBQ Kuře: Chuťová fúze koření a pikantního zahřátí