Klasický kuřecí alla cacciatora – sytý italský guláš z dušeného kuřete, rajčat a zeleniny

2024-06-29
Classic Chicken Cacciatore – A Hearty Italian Stew of Braised Chicken, Tomatoes, and Vegetables

Klasický Kuřecí Cacciatore – Sytý italský guláš s dušeným kuřetem, rajčaty a zeleninou

Kuřecí Cacciatore, známý také jako Lovecké kuře, je tradiční italské jídlo, které spojuje něžné dušené kuře s bohatou rajčatovou omáčkou ochucenou cibulí, česnekem, paprikou a houbami. Toto lahodné jídlo je ideální pro rodinné večeře a skvěle se hodí s těstovinami nebo křupavým chlebem k nasáknutí do lahodné omáčky.

Suroviny:
– 4 kuřecí stehna s kostí a kůží
– 2 kuřecí křidélka s kůží
– Sůl a černý pepř podle chuti
– 3 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 velká červená paprika, nakrájená
– 1 velká žlutá paprika, nakrájená
– 8 uncí hub, nakrájených
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1/2 lžičky strouhaného červeného pepře
– 1/2 šálku suchého bílého vína
– 1 plechovka (28 uncí) rajčat zvolených
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1 bobkový list
– 1/4 šálku jemně nasekané petržele
– Vařené těstoviny nebo křupavý chléb k podávání

Pokyny:

1. Ochucení kuřete:
Osolte a opepřete kuřecí stehna a křidélka.

2. Zpříjemnění kuřete:
Na velké pánvi nebo v hrnci s tlustým dnem zahřejte 2 lžíce olivového oleje na středním plameni. Přidejte kousky kuřete se stranou s kůží dolů a vařte, dokud nezezltnou z obou stran, asi 5-7 minut na každou stranu. Přeneste opečené kuře na talíř a dejte stranou.

3. Orestujte zeleninu:
Ve stejné pánvi přidejte zbývající lžíci olivového oleje. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud není změklá, asi 3-4 minuty. Přidejte nasekaný česnek, nakrájené papriky a houby a vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.

4. Přidejte bylinky a zalijte:
Vmíchejte sušený oregano, sušený bazalk a strouhaný červený pepř. Vařte 1 minutu, dokud nezačnou vonět. Přilijte bílé víno a škrábejte zbytky z dna pánve.

5. Povařte omáčku:
Přidejte do pánve rajčata, kuřecí vývar a bobkový list. Zamíchejte a nechte omáčku provařit.

6. Vraťte kuře a dusíme:
Vraťte opečené kusy kuřete zpět do pánve a zanořte je do omáčky. Snížte plamen na minimum, zakryjte pánev a nechte kuře jemně dusit 45-50 minut, nebo dokud není kuře uvařené a měkké.

7. Dokončete a podávejte:
Vyjměte bobkový list a vyhoďte. Vmíchejte nasekanou petržel. Ochutnejte a případně přidejte další sůl a pepř. Podávejte Kuřecí Cacciatore s vařenými těstovinami nebo křupavým chlebem, abyste si mohli vychutnat lahodnou omáčku.

Užijte si svůj sytý a chutný klasický Kuřecí Cacciatore!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Vivacious Venetian Vegetable Vignole: A Scrumptious Seasonal Italian Stew

Živá Benátská zeleninová vignola: Vynikající sezónní italský guláš.

Rozvážný italský letní krmový zelí v benátském stylu: Lahodný sezónní
Kimchi Ramen Deluxe: A Spicy and Savory Korean-Japanese Fusion Delight

Kimchi Ramen Deluxe: Pikantní a lahodná korejsko-japonská fúze

Kimchi Ramen Deluxe: Kořeněná a lahodná korejsko-japonská fúze Kimchi Ramen