Klasický italský těstovinový salát s pikantní vinaigretou

2024-06-12
Classic Italian Pasta Salad with Tangy Vinaigrette

Klasický italský těstovinový salát s pikantním vinným octem

Tento klasický italský těstovinový salát je lahodný pokrm ideální pro pikniky, grilování nebo jako chutná příloha k jakémukoli jídlu. Plný barevné zeleniny, sytých těstovin a pikantního vinného octa, tento recept je nejen chutný, ale také snadný na přípravu. Kombinace textur a chutí z něj dělají hit a osvěžující přídavek ke stolu.

Ingredience

  • 340 g těstovin rotini (nebo jakýchkoli těstovin dle vašeho výběru)
  • 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
  • 1 šálek okurky, nakrájená na kostičky
  • 1 šálek papriky, nakrájené na kostičky (směs červené, žluté a zelené)
  • 1/2 šálku červené cibule, jemně nakrájené
  • 1 šálek černých oliv, nakrájené na plátky
  • 1/2 šálku feta sýra, rozdrobeného
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

Pro pikantní vinný ocet:

  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • 1 lžička sušeného oregána
  • Sůl a černý pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte těstoviny:
    Dovedte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceďte a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili vaření a ochladili těstoviny. Dejte stranou.
  2. Připravte zeleninu:
    Zatímco se vaří těstoviny, připravte zeleninu. Rozpůlte cherry rajčata, nakrájejte okurku a papriky na kostičky, jemně nasekejte červenou cibuli a nařezejte olivy na plátky.
  3. Vytvořte ocet:
    V malé míse šlehejte dohromady olivový olej, červený vinný ocet, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, sušený oregáno, sůl a černý pepř, dokud nedostanete hladkou směs.
  4. Spojte ingredience:
    V velké mísi smíchejte uvařené a vychladlé těstoviny se připravenou zeleninou, feta sýrem a nasekanou petrželí.
  5. Oblečte salát:
    Nalijte pikantní vinný ocet přes těstovinový salát a dobře promíchejte, aby se vše rovnoměrně obalilo. Případně dochuťte solí a pepřem.
  6. Chlad:
    Přikryjte a dejte těstovinový salát alespoň na 30 minut do lednice, aby chutě splynuly dohromady. Podávejte chlazené nebo při pokojové teplotě.

Užijte si klasický italský těstovinový salát s pikantním vinným octem jako chutný, živý přídavek k jakémukoli jídlu!

How to Make Homemade Classic Creamy Italian Salad Dressing

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Delightful Jamaican Jerk Shrimp: A Flavorful Caribbean Treat

Nádherné Jamajské krevety Jerk: Chuťová karibská lahůdka

Nádherné jamajské Jerk krevety: Chutná karibská lahůdka Jamajské Jerk krevety
Hearty Shepherd’s Pie with Savory Herb-Infused Beef and Creamy Mashed Potatoes

Srdcovitý ovocný koláč s pikantními bylinkami propraveným hovězím masem a krémovými bramborami

Srdcehřebečník s kořeněnou hovězím masem a krémovou bramborovou kaší Srdcehřebečník