Klasický britský shepherd’s pie: Srdceryvné a pohodlné jídlo s vrstvami chutného hovězího masa a krémových bramborových kaší.

2024-08-10
Classic British Shepherd’s Pie: A Hearty and Comforting Dish with Layers of Flavored Beef and Creamy Mashed Potatoes

Klasická britská Shepherd’s Pie: Sytá a pohodlná pochoutka se skvělým hovězím masem a krémovými bramborami

Pastýřský koláč je tradiční britské jídlo, které se skládá z chutného náplně z mletého hovězího masa (nebo jehněčího), zeleniny a omáčky, vše posypané vrstvou krémových brambor. Toto pohodlné jídlo je skvělé pro chladný večer a je oblíbené jak u dětí, tak u dospělých. Božské chutě a uspokojivé textury ho činí ideálním jídlem k rozdělení s rodinou a přáteli.

Ingredience

Na náplň:
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 450 gramů mletého hovězího masa (nebo mletého jehněčího pro tradiční Shepherd’s Pie)
– 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
– 240 ml hovězího vývaru
– 240 ml mražených hrášku a mrkve
– 1 polévková lžíce worchestrové omáčky
– 1 lžička čerstvého tymiánu (nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu)
– Sůl a pepř dle chuti

Na bramborovou kaši:
– 900 gramů brambor, oloupané a nakrájené na kousky
– 60 gramů másla
– 120 ml mléka
– Sůl a pepř dle chuti

Postup

1. Příprava náplně:
1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni.
2. Přidejte nasekanou cibuli a smažte, dokud není měkká a průhledná, asi 5 minut.
3. Vmíchejte česnek a vařte další minutu, dokud voní.
4. Přidejte mleté hovězí (nebo jehněčí) a smažte, dokud není hnědé, přitom ho lžící rozbíjejte.
5. Vmíchejte rajčatový protlak, hovězí vývar, worchestrovou omáčku a tymián. Přiveďte směs k varu.
6. Přidejte mražený hrášek a mrkev a vařte, dokud zelenina není měkká, asi 5 minut. Osolte a opepřete dle chuti.
7. Náplň přendejte do pekáčku a rozetřete ji rovnoměrně.

2. Příprava bramborové kaše:
1. Nakrájené brambory dejte do velkého hrnce, zalijte studenou vodou a přiveďte k varu. Vařte, dokud brambory nejsou měkké, asi 15 minut.
2. Brambory sceďte a vraťte zpět do hrnce.
3. Přidejte máslo a mléko a rozmixujte, dokud brambory nejsou krémové a hladké. Osolte a opepřete dle chuti.

3. Sestavení a pečení:
1. Předehřejte troubu na 200°C.
2. Bramborovou kaši rovnoměrně rozetřete přes náplň v pekáčku, vytvořte hladkou vrstvu. Pokud chcete, můžete na ní udělat vidličkou dekorativní vzor.
3. Pekáček vložte do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud nebude vrchní část zlatavá a náplň nebude bublat na okrajích.

4. Podávání:
1. Nechte Shepherd’s Pie chvilku vychladnout před podáváním.
2. Naberte porce na talíře a vychutnejte si tuto klasickou, sytou pochoutku s čerstvým zeleným salátem nebo párovanou zeleninou na přílohu.

Užijte si klasický britský Shepherd’s Pie, skvělý pro zahřátí v chladný den s kombinací bohatých chutí a příjemných textur!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Savory Spiced Delight: Frango Jalfrezi – A Fusion of Fiery Flavors and Comforting Heat

Slaný kořeněný potěšení: Frango Jalfrezi – Fúze ohnivých chutí a útulného tepla

Představte si to: chladný večer, kdy slunce vrhá své poslední
Hearty Spanish Paella: A Rich and Flavorful Seafood and Chicken Delight

Srdnatá španělská paella: bohatě aromatická mořská placka s kuřecím masem

Španělská paella: bohaté a chutné mořské plody s kuřecím masem