Klasické palačinky s divokými ovesnými vločkami: Srdcervoucí a výživné snídaňové potěšení
„`html
Tyto klasické palačinky s divokými ovesnými vločkami jsou lahodným a zdravým způsobem, jak začít den. Kombinace divokých ovesných vloček s bohatými chuťmi skořice a vanilky vytváří zdravé a uspokojivé jídlo. Podávané s čerstvými bobulemi a špetkou javorového sirupu tyto palačinky poskytují dokonalou rovnováhu chuti a výživy.
Suroviny:
– 1 šálek divokých ovesných vloček, namletých na ovesnou mouku
– 1 šálek hladké mouky
– 2 lžíce cukru
– 1 lžíce prášku do pečiva
– 1/2 lžičky sody
– 1/2 lžičky soli
– 1 lžička skořice
– 2 vejce
– 1 lžíce vanilkového extraktu
– 1 1/2 šálky podmáslí
– 1/4 šálku rozpuštěného másla
– Čerstvé bobule, k podávání
– Javorový sirup, k podávání
Postup:
1. V míse smíchejte ovesnou mouku, hladkou mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl a skořici. Dobře promíchejte.
2. V jiné misce smíchejte vejce, vanilkový extrakt, podmáslí a rozpuštěné máslo.
3. Vlijte mokré ingredience do suchých, míchejte, dokud se právě spojí. Nepřemíchejte, těsto by mělo být trochu hrudkovité.
4. Ohřejte nepřilnavou pánev nebo gril na střední oheň. Pokud je třeba, lehce potřete malým množstvím másla nebo oleje.
5. Vlijte 1/4 šálku těsta na pánev pro každou palačinku. Vařte, dokud se na povrchu neobjeví bubliny a okraje vypadají pevné, asi 2-3 minuty. Obrat a vařte další 1-2 minuty, dokud nebudou zlatavé a propečené.
6. Podávejte palačinky teplé, posypané čerstvými bobulemi a špetkou javorového sirupu.
Užijte si své klasické palačinky s divokými ovesnými vločkami jako lahodné a zdravé snídaňové potěšení!
„`