Klasické kuřecí nudle s citronem v smetanové omáčce

2024-08-01
Classic Lemon and Chicken Noodles in Cream Sauce

Klasické citronové těstoviny s kuřecím masem a smetanovou omáčkou

Tento lahodný pokrm spojuje něžné kousky kuřecího masa, svěží citron a hedvábné těstoviny obalené v bohaté smetanové omáčce. Je to dokonalá harmonie chutí a textur, která vám zaručeně zpříjemní chvilky u stolu. Ideální jak pro pohodovou rodinnou večeři, tak i jako impozantní pokrm pro hosty, tato receptura není jen chutná, ale také překvapivě snadná na přípravu.

Ingredience:
2 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájené
3 lžíce olivového oleje
1 středně velká cibule, jemně nakrájená
3 stroužky česneku, nasekané
1 šálek kuřecího vývaru
Kůra a šťáva z 1 citronu
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušené bazalky
1 šálek smetany ke šlehání
Sůl a pepř dle chuti
8 uncí vaječných těstovin
1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
2 lžíce čerstvé petržele, nasekané

Postup:

1. Uvařte těstoviny: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte vaječné těstoviny a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Sceďte a dejte stranou.

2. Připravte kuře: Osolte a opepřete nakrájená kuřecí prsa. Na pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na středním ohni. Přidejte kuře a smažte dozlatova a dozrůžova, asi 5-7 minut. Odstraňte kuře z pánve a dejte stranou.

3. Orestujte aromatické přísady: Ve stejné pánvi přidejte zbývající 2 lžíce olivového oleje. Přidejte cibuli a restujte do měkka a průsvitně, asi 3 minuty. Přimíchejte nastrouhaný česnek a restujte ještě další minutu, dokud nezačne vonět.

4. Přidejte tekutiny a bylinky: Přilijte kuřecí vývar, citronovou kůru, citronovou šťávu, sušený tymián a sušenou bazalku. Dosažení směs do varu a vařte asi 5 minut, aby chutě pěkně splynuly.

5. Zakomponujte smetanu: Snížte teplotu na minimum a vmíchejte smetanu ke šlehání. Nechte omáčku provařit do zhoustnutí, asi 3-4 minuty. Osolte a opepřete dle chuti.

6. Spojte a podávejte: Vraťte uvařené kuře do pánve a důkladně zamíchejte s omáčkou. Přidejte sceděné vaječné těstoviny do pánve, vše důkladně promíchejte. Posypejte nastrouhaným parmezánem a zamíchejte, dokud se nerozpustí a sjednotí.

7. Ozdobte a pochutnejte si: Odstraňte z ohně a před podáváním posypte svěží petrželkou.

Toto klasické jídlo z citronových těstovin s kuřecím masem a smetanovou omáčkou je lahodnou kombinací chutí, které rozhýbají vaše chuťové buňky. Pojímejte tento pokrm s přílohou ze salátu nebo teplým česnekovým chlebem, abyste si dopřáli kompletní menu.

Creamy Lemon Chicken Pasta + Super Easy Sauce

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

New Orleans Famous Crawfish Etouffee

Slavné etouffee s rakovými chobotnicemi v New Orleans

„`html Slavný krevetový etoufée z New Orleans Slavný krevetový etoufée
Traditional Italian Ricotta Cheesecake: A Decadent and Creamy Delight

Tradiční italský ricottový cheesecake: Rozkošná a krémová lahůdka

Tradiční italský ricottový cheesecake: Mlsná a krémová lahůdka Ricottový cheesecake