Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka

2024-06-23
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka

Kuře Marsala je oblíbené italsko-americké jídlo, které spojuje robustní chuť Marsala vína s něžnými, šťavnatými kuřecími prsy a zemitémi žampiony. Toto jídlo, známé pro svou bohatou a mírně sladkou omáčku, tvoří dokonalou večeři, která působí jak elegantně, tak i pohodlně. Obvykle se podává s těstovinami nebo vedle bramborové kaše a jistě ohromí vaši rodinu nebo hosty svým lahodným chutí a elegantním podáním.

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecího masa bez kostí a kůže
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1/2 hrnku hladké mouky k obrážení
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek na plátky nakrájených žampionů (dobře se hodí také křemenáč nebo hlíva)
  • 3/4 hrnku Marsala vína
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petržele k ozdobení

Instrukce:

  1. Umístěte kuřecí prsa mezi dvě vrstvy plastové fólie nebo pečicího papíru a jemně je rozklepejte na rovnoměrnou tloušťku asi 1/4 palce.
  2. Ochutnejte obě strany kuřecích prsou solí a pepřem.
  3. V mělkém talíři dejte mouku. Obrážejte každé kuřecí prso v mouce a setřete přebytek.
  4. V velké pánvi zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte kuřecí prsa a smažte je z obou stran 3-4 minuty, dokud nezískají zlatavou barvu a nejsou uvařená. Vyjměte kuřecí maso z pánve a odložte.
  5. Ve stejné pánvi přidejte nakrájené žampiony. Vařte za občasného míchání, dokud žampiony nezezlhnou a nezměknou, asi 5 minut.
  6. Vlijte Marsala víno a kuřecí vývar, zaškrábejte hnědé kousky ze dna pánve. Přiveďte směs k varu, pak ztlumte plamen a nechte 10 minut vařit, dokud se omáčka nezredukuje na polovinu.
  7. Vemte do omáčky máslo, dokud se nerozpustí a omáčka nebude hladká. Vraťte kuřecí prsa do pánve a polijte omáčkou. Vařte další 2-3 minuty, dokud se kuře neprohřeje.
  8. Před podáváním ozdobte nasekanou čerstvou petrželí.

Podávejte Kuře Marsala se svými oblíbenými těstovinami nebo s přílohou bramborové kaše pro kompletní a uspokojující jídlo. Dobrou chuť!

Creamy Chicken Marsala

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Jamaican Chicken Curry with Mango and Coconut Rice

Jamajský kuřecí kari s mangem a rýží s kokosem

Jamaické kuřecí kari s mangem a kokosovou rýží Toto živé
Hearty Spicy Potato Delight

Srdná kořeněná bramborová lahůdka

Srdcovitý pikantní bramborový požitek Srdcovitý pikantní bramborový požitek je bohaté