Klasické kuře Marsala: Čerstvá italsko-americká lahůdka

2024-09-04
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americký požitek

Kuře Marsala je oblíbené italsko-americké jídlo známé svými něžnými kuřecími řízky obalenými v bohaté, lahodné omáčce z Marsala vína a hub. Toto jídlo se často podává s těstovinami nebo vedle bramborové kaše s česnekem, což z něj činí ideální pohodové jídlo na každou příležitost. Síla chuti omáčky obohacená cibulí, česnekem a máslem povyšuje jednoduché ingredience na gurmánský zážitek.

Ingredience###
4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
Sůl a pepř podle chuti
1/2 šálku hladké mouky na obalování
3 lžíce olivového oleje
4 lžíce nesoleného másla
1 malá cibule, jemně nasekaná
3 stroužky česneku, nakrájené na drobno
1 šálek nakrájených hub
3/4 šálku Marsala vína
3/4 šálku kuřecího vývaru
1/4 šálku tučné smetany (volitelně, pro bohatší omáčku)
2 lžíce nasekané čerstvé petržele, na ozdobu

Postup###
1. Příprava Kuřete:
– Položte kousek potravinového fólie na každou kuřecí prsíčku a naklepávejte paličkou na maso, dokud nebude tloušťka přibližně 1/4 palce.
– Ochutnejte obě strany solí a pepřem.

2. Obal Kuřete:
– Vločkovitě obalte každý kus kuřete v mouce a odklepávejte přebytečnou část.

3. Uvaření Kuřete:
– Na pánvi rozpalte olej a 2 lžíce másla na středním plameni.
– Opečte kuřecí prsa, dokud nebudou zlatavě hnědé, asi 3 minuty na každé straně. Kuře dejte na talíř a odložte stranou.

4. Příprava Omáčky:
– V téže pánvi přidejte zbývající máslo.
– Orestujte cibuli do sklovata, poté přidejte česnek a houby. Opečte, dokud houby nezbělají.
– Přilijte Marsala víno a přiveďte k varu, povařte a strhávejte do omáčky všechny zbytky na dně pánve.
– Přilijte kuřecí vývar a vařte, dokud omáčka nepoklesne trochu, asi 5-7 minut.

5. Dokončení Jídla:
– Promíchejte do omáčky tučnou smetanu (podle potřeby).
– Vraťte kuře do pánve a vařte, dokud se nezahřeje a omáčka nezhoustne.

6. Podávání:
– Ozdobte nasekanou petrželí.
– Podávejte s těstovinami, bramborovou kaší nebo vedle dušené zeleniny.

Užijte si své Klasické kuře Marsala, jídlo které spojuje robustní dobroty italské kuchyně s pohodlím domácího jídla.

Creamy Chicken Marsala

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Savory Shepherd’s Delight: A Hearty and Flavorful Shepherd’s Pie

Lahodný dobytečný vrchol pastýře: Sýtá a chutná pastorální sekaná masa

Dobrodružství lahodného jeskynníka: Sytý a chutný paštika podle receptu na
Authentic Argentinean Beef Empanadas: A Tasteful Journey of Robust Flavors and Time-Honored Traditions

Autentické argentinské hovězí empanady: Chutná cesta robustních chutí a dlouholetých tradic

Autentické argentinské hovězí empanady: Chutná cesta plná robustních chutí a