Klasické francouzské provensálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou zeleninou

2024-06-20
Classic French Provençal Chicken with Herbes de Provence and Fresh Vegetables

Klasické francouzské provenčálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou zeleninou

Toto klasické francouzské provenčálské kuře je sytá a chutná lahůdka, která kombinuje něžné kousky kuřecího masa s mixem čerstvé zeleniny, vše propojené aromatickou směsí bylinek z Provence. Je to skvělé jídlo pro útulnou rodinnou večeři nebo speciální setkání, které přinese autentické chutě jižní Francie na váš stůl.

Ingredience:
Na kuře:
– 4 kousky kuřecích stehen s kostí
– Sůl a černý pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje

Pro provenčálskou omáčku:
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená
– 1 cuketa, nakrájená
– 1 plechovka (14 oz) nasekaných rajčat
– 1 lžíce rajčatového protlaku
– 1 hrnek kuřecího vývaru
– 1 lžička bylinek z Provence
– 1/2 hrnku černých oliv, vykostěných a nakrájených na poloviny

Pokyny:
1. Okořenění kuřete:
Začněte štědře opepřováním a osolováním kuřecích stehen z obou stran.

2. Zatmavění kuřete:
Na rozpálenou pánev dejte olivový olej a rozehřejte. Přidejte kuřecí stehna se stranou s kůží dolů a opékejte je po dobu přibližně 5-7 minut na každé straně, dokud nezískají zlatohnědou krustu. Odstavte kuře z pánve a dejte stranou.

3. Příprava zeleniny:
Na stejnou pánev přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte, dokud cibule neutuhne a nerozvoní se, přibližně 3 minuty.

4. Přidání zeleniny:
Přidejte nakrájené červené a žluté papriky a cuketu. Vařte dalších 5 minut, dokud se zelenina nezačne mírně měknout.

5. Spojení a povaření:
Vmíchejte nasekaná rajčata, rajčatový protlak a kuřecí vývar. Přidejte bylinky z Provence a olivy. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.

6. Vrácení kuřete:
Položte opečená kuřecí stehna zpět do pánve a zapusťte je do zeleninové směsi. Ujistěte se, že je část kuřete částečně ponořena do omáčky.

7. Povaření:
Snížte teplotu na minimum, přikryjte pánev a nechte pokrm vařit přibližně 30-40 minut nebo dokud není kuře zcela vařené a něžné a omáčka se zahuští. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

8. Podávání:
Podávejte provenčálské kuře horké, pokud chcete, ozdobené čerstvou petrželí. Toto jídlo skvěle ladí s křupavým chlebem, vařenou rýží nebo bramborovou kaší. Užijte si bohaté a aromatické chutě této francouzské klasiky se svými blízkými!

HERBES DE PROVENCE CHICKEN WITH POTATOES & CARROTS RECIPE | SUNDAY CHICKEN DINNER

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Tuscan Lentil Soup: A Nourishing Bowl of Comfort

Srdcový toskánský čočkový polévka: Výživná miska pohodlí

Hutná toskánská čočková polévka: Hřejivá mísa útěchy Na dobře uvařené
Quinoa and Wild Rice Delight with Walnut Dressing

Quinoa a divoká rýže s ořechovým dresinkem

Quinoa and Wild Rice Delight with Walnut Dressing Quinoa a