Klasická pikantní těstovinová ziti s bohatou rajčatovou omáčkou a italskými bylinkami

2024-08-23
Classic Spicy Ziti Pasta with Rich Tomato Sauce and Italian Herbs

Klasická pikantní těstovinová mísa se sytou rajčatovou omáčkou a italskými bylinkami

Tato pikantní a chutná chuťová mísa je dokonalou kombinací pohodového jídla a gourmet italské kuchyně. Pikantní těstoviny Ziti s bohatou rajčatovou omáčkou a italskými bylinkami spojují robustnost těstovin ziti s pikantní příchutí, která šimrá vaše chuťové buňky. Sytá rajčatová omáčka je ochucena směsí italských bylinek, čímž se stává lahodným jídlem k podávání s rodinou a přáteli. Ať už jde o útulnou večeři nebo speciální příležitost, toto jídlo jistě nadchne.

Suroviny:
– 1 libra těstovin ziti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 libra mleté italské klobásy
– 1 lžička červených chilli papriček
– 1 plechovka (28 uncí) drcených rajčat
– 1 plechovka (15 uncí) rajčatové omáčky
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky sušeného tymiánu
– 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 hrnek strouhaného sýra mozzarella
– 1/2 hrnku nastrouhaného sýra parmezán
– Čerstvé lístky bazalky, nasekané (na ozdobu)

Postup:

1. Uvařte těstoviny Ziti: Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte těstoviny ziti a vařte podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Odsajte a dejte stranou.

2. Připravte omáčku: Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a vařte, dokud nezměkne, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1 minutu, dokud nezačne vonět.

3. Udeřte klobásu: Přidejte mletou italskou klobásu na pánvi. Smažte dozlatova až nezůstane růžová, rozdělujte ji dřevěnou lžící po celou dobu vaření. Odsajte přebytečný tuk z pánve.

4. Přidejte rajčata a koření: Přidejte drcená rajčata, rajčatovou omáčku, červené chilli papričky, sušený bazalk, sušený oregano, sušený tymián a sušený rozmarýn. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Přiveďte omáčku na mírný ohřev po dobu asi 20 minut, občas míchejte.

5. Spojte těstoviny a omáčku: Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Ve velké míse smíchejte vařené těstoviny ziti s připravenou rajčatovou omáčkou. Míchejte, dokud nejsou těstoviny rovnoměrně potaženy omáčkou.

6. Sestavte pokrm: Přendejte směs těstovin do pekáčku. Rovnoměrně posypte strouhaným sýrem mozzarella a nastrouhaným sýrem parmezán.

7. Pečte: Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud sýr neroztaje a nezačne se zlatě hnědit.

8. Ozdobte a podávejte: Vyjměte pokrm z trouby a nechte chvíli vychladnout. Před podáváním ozdobte čerstvě nasekanými lístky bazalky.

Ochutnejte své klasické pikantní těstoviny Ziti s bohatou rajčatovou omáčkou a italskými bylinkami!

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Deliciously Tender Korean Barbecue Beef (Bulgogi): A Flavorful Fusion of Sweet and Savory

Lahodně něžné korejské barbecue hovězí maso (Bulgogi): Chutné spojení sladkého a slaného

Výborně něžné Korejské Grilované Hovězí Maso (Bulgogi): Chuťová Směs Sladkého
Quiche Lorraine – A Decadent Combination of Savory Custard and Rich Bacon in a Flaky Crust

Quiche Lorraine – Dekadentní kombinace slaného pudinku a bohaté slaniny v křehkém těstě

Quiche Lorraine – Nadýchané spojení slaného pudinku a bohaté slaniny