Klasický krémový kuřecí dvůr s brokolicí
Kuřecí Dvůr je oblíbená americká zapékaná jídlo pojmenovaná podle restaurace Divan Parisienne v New Yorku, kde bylo podáváno poprvé. Toto lahodné jídlo kombinuje něžné kuřecí maso, brokolici a bohatou krémovou omáčku posypanou křupavou vrstvou sýra a strouhanky. Jedná se o dokonalé jídlo, které je snadné připravit a jistě zaboduje na rodinných večeřích nebo setkáních.
Ingredience:
– 4 šálky uvařeného kuřecího prsa, nastrouhaného
– 2 šálky čerstvých růžiček brokolice
– 1 plechovka (10,5 uncí) krémové kuřecí polévky
– 1 šálek zakysané smetany
– 1/2 šálku majonézy
– 1 polévková lžíce citronové šťávy
– 1 polévková lžíce curry prášku (volitelné)
– 1 šálek nastrouhaného sýru cheddar
– 1/2 šálku strouhaného sýra Parmezan
– 1 šálek strouhanky
– 4 lžíce rozpuštěného másla
– Sůl a pepř podle chuti
Příprava:
1. Předehřejte troubu na 350°F (175°C).
2. Oloupejte růžičky brokolice vařící vodou po dobu 2-3 minut, dokud nebudou měkké. Odstavte a odložte.
3. Ve velké míse smíchejte krémovou kuřecí polévku, zakysanou smetanu, majonézu, citronovou šťávu a curry prášek, pokud se používá. Dobře promíchejte, aby vznikla krémová omáčka.
4. Přidejte nastrouhané kuřecí maso a oloupanou brokolici do mísy a promíchejte, dokud není vše rovnoměrně obalené omáčkou. Ochutnejte solí a pepřem.
5. Přelijte směs do vymazaného pekáčku o rozměrech 9×13 palců, rovnoměrně rozetřete.
6. V samostatné misce smíchejte rozpuštěné máslo, strouhanku a sýr Parmezan, abyste vytvořili křupavý povrch.
7. Posypte nastrouhaným sýrem cheddar rovnoměrně přes směs v pekáčku.
8. Rozetřete strouhankovou směs rovnoměrně přes vrchní část.
9. Pečte v předehřáté troubě po dobu 25-30 minut, nebo dokud vrchní část není zlatě hnědá a zapékanka nekypří.
10. Nechejte jídlo trochu vychladit před podáváním.
Užijte si svůj klasický krémový kuřecí dvůr s přílohou rýže nebo čerstvým salátem pro dokonalé a uspokojivé jídlo!