Klasická italská polévka Minestrone – sytá a výživná zeleninová polévka.

2024-07-12
Classic Italian Minestrone Soup – A Hearty and Nutritious Vegetable Soup

Klasická Italská Minestrone polévka – Srdnatá a Výživná Zeleninová Polévka

Minestrone polévka je klasické italské jídlo, které v sobě zahrnuje podstatu zdravé, pohodové stravy. Tato sytá polévka je vyrobena z různých zelenin, fazolí a těstovin, vařených v lahodné vývaru. Je univerzální a umožňuje nahrazování ingrediencí podle sezonního ovoce a zeleniny nebo osobních preferencí, což z ní činí oblíbenou lahůdku v mnoha domácnostech.

Ingredience:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 šálek zelených fazolí, očištěných a nakrájených na 2,5 cm kousky
– 1 plechovka (400 g) nasekaných rajčat
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 1 plechovka (425 g) bílých fazolí cannellini, odkapaných a opláchnutých
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalky
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 šálek malých těstovin (např. ditalini nebo kolínka)
– 2 šálky špenátu, nasekaného
– Na podávání: natřený Parmezán

Příprava:
1. Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním ohni. Přidejte cibuli a česnek a za stálého míchání vařte, dokud nezačnou vonět a prosklábnou, asi 5 minut.
2. Přidejte mrkev a celer, vařte dalších 5 minut, dokud nezjemní.
3. Zamíchejte cuketu a zelené fazole, vařte dalších 5 minut.
4. Nalijte do hrnce nasekaná rajčata s šťávou, zeleninový vývar a fazole cannellini. Zamíchejte.
5. Přidejte oregano, bazalku, sůl a pepř. Vše přiveďte k varu, poté ztlumte plamen a nechte vařit asi 25-30 minut, dokud zelenina nezměkne.
6. Mezitím v jiném hrnci uvařte těstoviny podle návodu na obalu do al dente. Okuste a dejte stranou.
7. Zamíchejte do polévky špenát, nechte zvadnout.
8. Přidejte uvařené těstoviny do polévky krátce před podáváním, aby nezměkly.
9. Podávejte horké, ozdobené natrhaným Parmezánem podle chuti.

Užijte si misku této výživné a pohodové minestrone polévky, která je skvělá kdykoliv během roku!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Comfort: Traditional Shepherd’s Pie with a Fluffy, Golden Potato Topping

Srdce hýčkané: Tradiční Shepherdova koláč se zákuskem z nadýchaných, zlatavých brambor

Srdcová pohoda: Tradiční škrabance s nadýchaným zlatavým bramborovým příkrovem Škrabance
Flavorful African Beef Stew – A Hearty and Comforting Delight

Chuťová africká hovězí guláš – sytý a pohodlný požitek

Chuťová africká hovězí guláš – srdceryvná a pohodlná lahoda Tento