Klasická italská linguine s pestem

2024-07-21
Classic Italian Linguini with Pesto Sauce

Klasické italské Linguine s pesto omáčkou

Zažijte autentické chutě Itálie s tímto klasickým jídlem, italskými Linguine s pesto omáčkou. Tento recept spojuje dokonalou směs čerstvé bazalky, česneku, piniových oříšků, Parmezánu a extra panenského olivového oleje, vše promíchané s dokonale uvařenou těstovinou linguine. Výsledkem je lahodné bylinkové jídlo, které je jednoduché a elegantní, což ho činí ideálním pro rychlou večeři uprostřed týdne nebo na speciální příležitost.

Ingredience:
– 300g těstovin linguine
– 2 hrsti čerstvé bazalky
– 3 stroužky česneku
– 1/4 hrnku piniových oříšků
– 1/2 hrnku nastrouhaného Parmezánu
– 1/2 hrnku extra panenského olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Volitelně: třešňové rajčátka, rozkrojená k podávání

Postup:
1. Uvařte těstoviny: Ve velkém hrnci s osolenou vroucí vodou vařte těstoviny linguine podle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Odstavte, sceděte a stranou si schovejte hrnek vody z vaření těstovin.

2. Připravte pesto omáčku: V mixéru spojte čerstvou bazalku, česnek, piniové oříšky a Parmezán. Mixujte, dokud nebudou ingredience jemně nasekané.

3. Přidejte olivový olej: Při běhu mixéru pomalu přilijte extra panenský olivový olej, dokud se směs dobře nespojí a nebude hladká. Osolte a opepřete podle chuti.

4. Smíchejte těstoviny s pestem: Ve velké míse promíchejte uvařené linguine s pesto omáčkou, dokud budou těstoviny rovnoměrně potažené. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu rezervované vody z vaření těstovin, po jedné polévkové lžíci, dokud nedosáhnete požadované konzistence.

5. Podávejte: Přendejte linguine s pestem na talíře. Podávejte s případně ozdobenými rozkrojenými třešňovými rajčaty a posypte dalším nastrouhaným Parmezánem před podáváním.

Užijte si své Klasické italské Linguine s pesto omáčkou, lahodné jídlo, které jistě přenesete vaše chuťové buňky přímo do Itálie!

Don't Miss

Braised Brisket with Zesty Spice Rub

Dusené hovezí s pikantními kořeněnými bylinkami

„`html Kuřecí maso s kořeněnou omáčkou Samozřejmě, zde je recept,
Greek Spinach and Feta Stuffed Chicken: A Delightful Medley of Mediterranean Flavors

Řecká kuře plněná špenátem a fetou: Rozkošná směs středomořských chutí

Řecký kuřecí filet plněný špenátem a fetou: Rozkošná směs středomořských