Kimchi Ramen Deluxe: Pikantní a lahodná korejsko-japonská fúze

2024-06-13
Kimchi Ramen Deluxe: A Spicy and Savory Korean-Japanese Fusion Delight

Kimchi Ramen Deluxe: Kořeněná a lahodná korejsko-japonská fúze

Kimchi Ramen Deluxe je lahodné jídlo, které kombinuje bohaté chutě korejského kimchi s pohodlným teplem japonského ramenu. Tento recept zdokonaluje tradiční ramen integrací pikantních a kořeněných tónů kimchi, obohacených sýrovým vývarem a ozdobených různými lahodnými ingrediencemi. Skvělé na chladné večery nebo vždy, kdy máte chuť na něco sytého a uspokojivého, bude se vám tento Kimchi Ramen jistě líbit.

Ingredience:
– 200 g čerstvých nudlí na ramen (nebo instantní nudle na ramen)
– 1 hrnek nakrájeného kimchi
– 3 hrnky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 polévková lžíce sójové pasty (doenjang) nebo miso pasty
– 1 polévková lžíce sójové omáčky
– 1 lžička sezamového oleje
– 2 stroužky česneku, nakrájené na drobno
– 1 lžička zázvoru, nakrájeného na drobno
– 200 g vepřového bříška nebo tofu, nakrájeného na plátky (volitelné)
– 1 měkké vařené vejce, rozkrojené na půlky
– 1 hrnek čerstvé špenátu nebo čínského zelí
– 1/2 hrnku hub, nakrájených (šiitake nebo libovolná oblíbená odrůda)
– 1/4 hrnku jarních cibulek, nakrájených
– 1 polévková lžíce chilli pasty (gochujang) nebo dle chuti
– 1 lžička cukru
– Proužky nori (mořské řasy) na ozdobu
– Sezamová semínka na ozdobu

Postup:
1. Připravte vývar:
– Na středně velkém hrnci zahřejte sezamový olej na středním ohni.
– Přidejte nakrájený česnek a zázvor a restujte, dokud nezačnou vonět (asi 1 minuta).
– Přidejte kimchi a vařte dalších 2-3 minuty, aby se chutě propojily.

2. Vařte polévku:
– Nalijte kuřecí nebo zeleninový vývar.
– Přidejte sójovou pastu (doenjang nebo miso), sójovou omáčku, chilli pastu (gochujang) a cukr. Dobře promíchejte.
– Přiveďte směs k mírnému varu a poté ztlumte oheň a nechte vařit asi 15 minut.

3. Připravte nudle a ozdoby:
– Zatímco se vývar vaří, uvařte nudle na ramen podle návodu na obalu. Odsajte a odložte stranou.
– Pokud používáte vepřové bříško, osmahněte ho na pánvi do křupava. Odložte stranou.
– Vařte měkké vejce (6-7 minut vařte, pak převeďte do ledové vody a oloupejte).

4. Sestavte ramen:
– Přidejte čerstvý špenát nebo čínské zelí a houby do vařícího se vývaru. Vařte, dokud nejsou mírně měkké (asi 2-3 minuty).
– Ochutnejte vývar a případně přidávejte více sójové omáčky nebo chilli pasty.
– Rozdělte uvařené nudle mezi servírovací mišky.
– Nalijte horký vývar a zeleninu přes nudle.

5. Ozdobte a podávejte:
– Na každou misku dejte plátky vepřového bříška nebo tofu, poloviny měkkého vajíčka, nakrájené jarní cibulky, proužky nori a posypte sezamovými semínky.

6. Dobrou chuť:
– Podávejte Kimchi Ramen Deluxe horký. Před konzumací dobře promíchejte, aby se promísly všechny chutě.

Tato lahodná fúze kimchi a ramen přináší na váš stůl to nejlepší z korejské a japonské kuchyně. Užijte si živé chutě a výživné teplo Kimchi Ramen Deluxe!

Don't Miss

Authentic Venezuelan Arepas: A Taste of Traditional Cornmeal Cakes

Autentické venezuelské arepy: Ochutnávka tradičních kukuřičných placků

Autentické venezuelské arepy: Chuť tradičních koláčů z kukuřičné mouky Arepas
Hearty Quinoa and Kale Salad with Lemon-Herb Dressing

Sýrový salát s kvínovou kaší a kale s citrónovým bylinkovým dresinkem.

Sytný salát s kvinoou a kalem a citrónovo-bylinkovým dresinkem Tento