Kale a Polévka z divokého česneku

2024-06-11
Kale & Wild Garlic Soup

Kapustná polévka s medvědím česnekem

Tato výživná a živá kapustná polévka s medvědím česnekem je nabitá zdravými zeleninami a plná čerstvých chutí. Kapusta poskytuje bohatství vitaminů a vlákniny, zatímco medvědí česnek dodává jedinečný a vonný nádech. Toto jídlo je ideální na lehký oběd nebo jako předkrm k večeři.

Ingredience:

– 1 velký svazek čerstvé kapusty, omytý a nasekaný
– 1 hrst lístků medvědího česneku, omytých a nasekaných
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostičky
– 1 litr zeleninového vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 200 ml kokosového mléka (volitelně, pro krémovost)
– Šťáva z citronu (volitelně)

Postup:

1. Příprava Ingrediencí:
– Omyjte a nasekejte kapustu, odstraňujíc všechny tvrdé stonky. Stejně postupujte s lístky medvědího česneku.
– Oloupejte a nakrájejte brambor, nakrájejte cibuli a nasekejte stroužky česneku.

2. Ohřejte Olej:
– Na velkém hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni.

3. Orestujte Zeleninu:
– Přidejte nakrájenou cibuli do hrnce a restujte, dokud se nestane průhlednou, asi 5 minut.
– Vmíchejte nasekaný česnek a vařte další minutu, dokud nezapáchá.

4. Ohřejte Brambor:
– Přidejte nakrájený brambor do hrnce a přilijte zeleninový vývar.
– Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a vařte na mírném ohni, dokud brambor nezměkne, asi 10-15 minut.

5. Přidejte Zeleninu:
– Vmíchejte do polévky nasekanou kapustu a lístky medvědího česneku. Nechte vařit dalších 5-7 minut, dokud nezměknou.

6. Vysmíchejte Polévku:
– Odstraňte hrnec z ohně a pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku dohladka. Alternativně můžete přesunout polévku po částech do mixéru a rozmixovat dohladka.

7. Ochuťte:
– Vraťte smíchanou polévku do hrnce. Přidejte sůl a pepř podle chuti. Pokud dáváte přednost krémové polévce, vmíchejte kokosové mléko. Přidejte šťávu z citronu pro extra osvěžení, je-li to žádoucí.

8. Podávejte:
– Do misek nabraňte polévku a podávejte teplou. Podle chuti můžete ozdobit špetkou olivového oleje nebo posypat lístky čerstvého medvědího česneku.

Užijte si vaši lahodnou a zdravou kapustnou polévku s medvědím česnekem!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Tex-Mex Style Chicken Tacos with Fiery Spices

Stylové kuřecí taco Tex-Mex s ohnivými kořením

Mexické kuřecí tacos Tex-Mex style s ohnivými kořenícími směsmi Tex-Mex
Oven-Baked Cheesy Quiche: A Savory Delight with a Crispy Crust and Creamy Filling

Pečený sýrový quiche: Slaný požitek s křupavým těstem a krémovou náplní.

Pečený sýrový quiche: Slaná lahůdka s křupavým těstem a krémovou