Sizzling Zacusca Delight with Impeccably Grilled Veggies

Skvělá pochoutka Zacusca s dokonale grilovanou zeleninou

Zacusca je tradiční východoevropská zeleninová pomazánka, která je tak všestranná jako chutná. Plná pečené baklažány, červených paprik a rajčat, je perfektní jako dip, pomazánka nebo dokonce doplněk hlavního chodu. Tato verze obsahuje skvělé otočení s dokonale grilovanou zeleninou, která zvyšuje celkový chuťový profil.

###Ingredience

Hlavní ingredience:
– 2 velké baklažány
– 4 červené papriky
– 2 středně velké cibule
– 3 zralá rajčata
– 4 stroužky česneku
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 lžička cukru
– 1 lžička papriky
– 1 lžíce octa
– Čerstvá petržel na ozdobu

###Postup

Krok 1: Příprava Zeleniny
1. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu.
2. Několikrát propíchejte baklažány vidličkou. Položte baklažány, papriky a rajčata přímo na gril. Grilujte, občas obracíce, dokud není celá zelenina krásně zkárovaná a měkká (asi 15-20 minut).
3. Smažte zeleninu z grilu. Nechte ji trochu vychladnout. Oloupejte baklažány, papriky a rajčata. Vyjměte semena z paprik.

Krok 2: Příprava Zacuscy
1. Jemně nasekejte grilované baklažány, papriky a rajčata. Odložte.
2. Na velké pánvi zahřejte olivový olej na střední ohni. Přidejte jemně nasekané cibule a restujte do zlatova (asi 5-7 minut).
3. Přidejte do pánve prolisovaný česnek, restujte další minutu, dokud není vonný.
4. Přidejte grilovanou zeleninu a vařte asi 15 minut, občas míchejte.

Krok 3: Koření
1. Ochutnejte solí, pepřem, cukrem a paprikou. Míchejte dohromady.
2. Pokračujte v vaření dalších 10 minut, dokud směs nezhoustne a chutě se spojí.
3. Přidejte ocet a vařte dalších 2-3 minuty před odstraněním z ohně.

Krok 4: Podávání
1. Přelijte zacuscu do servírovací mísy a nechte ji vychladnout na pokojovou teplotu.
2. Ozdobte čerstvou petrželí.
3. Podávejte s křupavým chlebem, sušenkami nebo jako přílohu k vašemu oblíbenému grilovanému masu.

Tato skvělá pochoutka Zacusca se nejlépe podává čerstvá, ale lze ji skladovat v uzavřeném obalu v lednici až týden. Užijte si tuto lahodnou a kouřovou pochoutku jako součást vaší kulinářské sbírky!

The source of the article is from the blog windowsvistamagazine.es