„Jehněčí kotlety marinované citrónem a mátou“

2024-06-19
Lemon and Mint Marinated Lamb Chops

Jehněčí kotlety marinované citrónem a máta

Tento lahodný pokrm, Jehněčí kotlety marinované citrónem a máta, kombinuje osvěžující šťávu citrónu a chladivou vůni máty, čímž vytváří šťavnatý a aromatický jehněčí pokrm, který potěší vaše chuťové buňky. Perfektní pro speciální večeři nebo víkendovou lahůdku, tyto jehněčí kotlety určitě imponují.

Ingredience:

#Na marinádu:
– 1/4 šálku čerstvé máty, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého citrónové džusu
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 lžíce medu

#Na jehněčí kotlety:
– 8 jehněčích kotlet (asi 1 palec tlusté)
– Další máta na ozdobu (volitelné)
– Plátky citrónu k podávání (volitelné)

Postup:

#Příprava:
1. Příprava marinády:
– Ve středně velké misce smíchejte čerstvou mátu, citrónový džus, olivový olej, nasekaný česnek, sůl, pepř a med. Dobře promíchejte, až se všechny ingredience spojí do marinády.

2. Marinování jehněčích kotlet:
– Jehněčí kotlety vložte do velkého uzavíratelného sáčku nebo mělké mísy. Přelijte marinádou přes jehněčí kotlety, aby byly dobře obaleny. Sáček pevně zavřete nebo mísu zakryjte a nechte v chladničce minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc, aby se chuti infiltrovaly.

#Pečení:
3. Rozehřátí a grilování:
– Rozehřejte gril nebo grilovací pánev na střední vysokou teplotu. Alternativně můžete použít i troubu s grilem.
– Jehněčí kotlety vyndejte z marinády a nechte je před vařením asi 15-20 minut zahřát na pokojovou teplotu.
– Jehněčí kotlety grilujte přibližně 3-4 minuty na každou stranu pro středně propečené nebo upravte dobu podle požadované úrovně propečení. Pokud používáte gril v troubě, umístěte kotlety na grilovací pánev a grilujte asi 4 palce od zdroje tepla.

4. Nechejte maso odpočinout:
– Jakmile jsou uvařeny, přenesete jehněčí kotlety na servírovací mísy a nechte je odpočívat přibližně 5 minut. To pomáhá šťávám distribuovat se v mase, zajistí šťavnatý a chutný kousek.

#Podávání:
5. Ozdobte a podávejte:
– Jehněčí kotlety ozdobte dalšími lístky máty a plátky citrónu podle potřeby. Podávejte okamžitě a podávejte s přílohou dle vašeho výběru.

Užijte si své lahodné a aromatické jehněčí kotlety marinované citrónem a mátem!

Don't Miss

Bacon and Blue Cheese Stuffed Chicken Breast

Plněný kuřecí prs s brynzou a slaninou.

Kuřecí prsa plněná slaninou a modrým sýrem Tento lahodný pokrm
Rustic Bruschetta Trio: A Medley of Flavors on Toasted Bread

Usedlácké trio bruschett: Směs chutí na opečeném chlebu

Rustická Bruschetta Trio: Melodie chutí na opečeném chlebu Rustická Bruschetta