Japonská nabe: robustní horký hrnec vařený s čerstvou zeleninou a masem

2024-07-05
Japanese Nabe: Hearty Hot Pot Cooked with Fresh Vegetables and Meat

Japonská nabe: Sytý hrnec s čerstvou zeleninou a masem

Japonská Nabe je tradiční pokrm vařený v hrnci, který se často konzumuje během chladných měsíců. Je to jídlo vařené v jednom hrnci, ve kterém se dusí bohatý a chutný vývar s pestrou směsí čerstvé zeleniny, tofu a tence nakrájeným masem. Nabe není jen lahodné, ale také je to společenské jídlo, které spojuje lidi, kteří společně vaří a jedí u stolu.

Ingredience:
– 4 šálky dashi (japonský vývar)
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1/4 šálku mirinu (sladké rýžové víno)
– 1 lžíce miso pasty
– 1/2 hlávky zelí napa, nakrájené
– 2-3 stonky jarní cibulky, nakrájené na 5 cm kusy
– 1 blok tofu, nakrájený na kostky
– 1 velká mrkev, nakrájená na plátky
– 200 g houby enoki, očištěné
– 200 g žampiony shiitake, pokrájené
– 200 g tence nakrájené hovězí nebo vepřové maso
– 1 balení širataki nudlí, sceděné a opláchnuté
– čerstvé listy špenátu
– vařená rýže (volitelné)

Postup:

1. Připravte vývar:
Ve velkém hrnci smíchejte dashi, sójovou omáčku, mirin a miso pastu. Dobře promíchejte, dokud se miso pasta úplně nerozpustí. Přiveďte k mírnému varu na středním ohni.

2. Přidejte zeleninu:
Jakmile se vývar vaří, přidejte zelí napa, jarní cibulky, tofu, mrkev, houby enoki a žampiony shiitake. Nechte vařit asi 5-7 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.

3. Přidejte maso:
Do hrnce přidejte tence nakrájené hovězí nebo vepřové maso. Protože jsou plátky velmi tenké, rychle uvaří v horkém vývaru. Nechte je dusit asi 3-4 minuty nebo dokud nejsou zcela uvařené.

4. Přidejte širataki nudle a špenát:
Poté přidejte do hrnce širataki nudle a čerstvé listy špenátu. Jemně promíchejte a nechte vařit ještě další 2-3 minuty.

5. Servírujte:
Japonská nabe se tradičně podává ve stylu servírování z hrnce. Můžete horký hrnec nabídnout přímo v individuálních miskách. Pokud chcete, můžete podávat s přílohou vařené rýže. Vychutnejte si příjemné a hřejivé chutě tohoto lahodného pokrmu přímo u stolu.

This is what SUMO WRESTLERS eat (Japanese Hot Pot - Chanko Nabe)

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Szechuan Shrimp Stir-Fry with Zesty Vegetables

Szechuánské krevety na wok s pikantní zeleninou.

Krevety Szechuan Stir-Fry se Pikantní Zeleninou Krevety Szechuan Stir-Fry je
Warm Caramel Fig and Walnut Cake: A Comforting Delight with a Crunchy Twist

Teplý karamelem přelitý koláč se fíky a vlašskými ořechy: Pohlcující požitek s křupavým překvapením.

Teplý karamelový koláč se sušenými fíky a vlašskými ořechy: Pohlcující