Jambon de Bayonne a Feta cuketová fritáta: Pikantní francouzská pochoutka

2024-08-24
Jambon de Bayonne and Feta Zucchini Frittata: A Savory French-Inspired Delight

Jambon de Bayonne a Feta cuketová frittata: Lahodná francouzská pochoutka

Tato lahodná frittata spojuje bohaté chutě Jambon de Bayonne, oslavované francouzské uzené šunky, krémovou kyselost fety a osvěžující chuť cukety. Ideální na brunch, oběd nebo lehkou večeři, toto jídlo spojuje vynikající ingredience a vytváří euforický kulinářský zážitek s každým soustem. Jedná se o elegantní a zároveň jednoduchý recept, který jistě imponuje vašim hostům a potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
– 5 velkých vajec
– 1/4 šálku mléka
– 100g Jambon de Bayonne (nebo jakékoliv kvalitní uzené šunky), nakrájené na tenké plátky
– 1 střední cuketa, nastrouhaná
– 1/2 šálku sýra feta, rozdrobeného
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř dle chuti
– čerstvá petržel, nasekaná (na ozdobu)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 190°C.
2. Na ohni rozehřejte olivový olej v velké troubě, která je schopná jít do trouby.
3. Přidejte nasekanou cibuli do pánve a restujte, dokud se nestane průhlednou, asi 5 minut.
4. Zamíchejte do cibule nasekaný česnek a nastrouhanou cuketu, vařte dalších 3-4 minuty, dokud cuketa nezměkne a veškerá nadbytečná vlhkost neodpaří.
5. Rovnoměrně rovnoměrně rozložte tenké plátky Jambon de Bayonne přes restovanou zeleninu.
6. V míse smíchejte dohromady vejce, mléko, sůl a pepř.
7. Vlijte směs vajec přes zeleninu a šunku v pánvi.
8. Rovnoměrně rozprostřete rozdrobený sýr feta na vrchol vaječné směsi.
9. Vařte na plotýnce asi 4-5 minut, dokud se okraje frittaty začnou zpevňovat.
10. Přesuňte troubu do předehřáté trouby a pečte 15-20 minut, dokud frittata není plně zpevněná a zlatavě hnědá nahoře.
11. Vytáhněte troubu z trouby a nechte frittatu chvíli vychladnout před krájením.
12. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí před podáváním.

Podávejte svou Jambon de Bayonne a Feta cuketovou fritatu teplou nebo pokojové teploty, doplněnou o čerstvý zeleninový salát pro kompletní jídlo. Užijte si harmonickou kombinaci chutí z této lahodné francouzskou inspirací inspirované fritaty!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Exquisite Valencia-Style Paella

Vynikající paella ve stylu Valencie.

Výtečná paella ve valencijském stylu Paella je klasické španělské jídlo
Mexican Jalapeño Jelly: A Spicy-Sweet Treat to Savor

Mexický jalapeňový želé: Kořeněně sladký požitek k ochutnání

Mexická jalapeňová marmeláda: Kořeněně-sladká lahůdka kochutnání Mexická jalapeňová marmeláda je