Jambalaya: Chutnající kreolský klasik s krevetami, kuřetem a klobásou.

2024-07-10
Jambalaya: A Flavorful Creole Classic Bursting with Shrimp, Chicken, and Sausage

Jambalaya: Chuťově bohatá kreolská klasika se zastoupením krevet, kuřecího masa a klobásy

Jambalaya je tradiční kreolské jídlo, které kombinuje živé chutě z louisianské bažiny s hutnou směsí krevet, kuřecího masa a klobásy. Jedná se o jednoduché rizotové jídlo, které je ideální na krmení větší skupiny lidí nebo na pochuťování si zbytků. Toto jídlo spojuje bohatou směs koření, zeleniny a proteinů, vytvářející uspokojivý a duševní zážitek při každém soustu.

Suroviny:

– 1 libra středních krevet, oloupaných a vyčištěných
– 1 libra kuřecích prsou nakrájených na sousto velikosti kousku
– 1/2 libry andouille klobásy, na plátky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 cibule, jemně nasekaná
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 3 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (14,5 uncí) nasekaných rajčat
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 lžička papriky
– 1/2 lžičky kajenského pepře
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregana
– 2 šálky dlouhozrnné bílé rýže
– 4 šálky kuřecího vývaru
– 2 bobkové listy
– 2 jarní cibulky, jemně nakrájené
– 1/4 šálku čerstvé petržele, nasekané
– Omáčka Tabasco (volitelně, dle chuti)

Postup:

1. Rozehřejte olivový olej v hrnci s tlustým dnem nebo v holandském hrnci na středním ohni.

2. Přidejte kousky kuřecího masa a smažte, dokud nezezlátnou ze všech stran, asi 5-7 minut. Maso vyjměte z hrnce a odložte stranou.

3. Do stejného hrnce přidejte na plátky nakrájenou andouille klobásu. Orestujte, dokud nezezlátne, asi 5 minut. Vyjměte z hrnce a odložte vedle masa.

4. Snižte teplotu na střední a přidejte nastrouhanou cibuli, zelenou a červenou papriku a celer do hrnce. Vařte, dokud se zelenina nezměkne, asi 5 minut.

5. Přidejte česnek

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Bacon and Blue Cheese Stuffed Chicken Breast

Plněný kuřecí prs s brynzou a slaninou.

Kuřecí prsa plněná slaninou a modrým sýrem Tento lahodný pokrm
Vegetable Fettuccine with Creamy Alfredo Sauce

Zeleninové Fettuccine s krémovou omáčkou Alfredo

Vegetariánské Fettuccine se smetanovou omáčkou Alfredo Tento lahodný vegetariánský pokrm