Jamajské nakládané vepřové s quinoa salátem

2024-07-28
Jamaican Jerk Pulled Pork with Quinoa Salad

Jamaický Jerk natrhaný vepřový špagát s quinoa salátem

Jamaický Jerk natrhaný vepřový špagát s quinoa salátem je živý a chutný pokrm, který kombinuje pálivost z jamaického Jerk koření s něžným natrhaným vepřovým masem, podávaný vedle lehkého a zdravého quinoa salátu. Tento pokrm nabízí dokonalou rovnováhu pálivosti, bílkovin a zdravých obilovin, což z něj činí uspokojivé jídlo pro každou příležitost.

Ingredience:

Na jamaický Jerk natrhaný vepřový špagát:
– 1,4 kg vepřové plecko nebo vepřový krk
– 2 lžíce jamaického Jerk koření
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička cibulového prášku
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky mleté červené papriky (volitelně, pro větší pálivost)
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/4 šálku jablečného octa
– 1/2 šálku pomerančového džusu
– 1/4 šálku sójové omáčky
– 1/4 šálku olivového oleje
– 1/2 šálku kuřecího vývaru

Na quinoa salát:
– 1 šálek quinoa, opláchnutá
– 2 šálky vody
– 1/2 šálku červené papriky, nakrájené
– 1/2 šálku okurky, nakrájené
– 1/2 šálku cherry rajčat, rozkrojená na půl
– 1/4 šálku červené cibule, jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
– 1 lžíce olivového oleje
– šťáva z 1 limetky
– Sůl a pepř dle chuti

Postup:

Na jamaický Jerk natrhaný vepřový špagát:
1. Předehřejte troubu na 150 °C.
2. V malé misce smíchejte jamaické Jerk koření, hnědý cukr, česnekový prášek, cibulový prášek, uzenou papriku, mletou červenou papriku, sůl a černý pepř.
3. Důkladně potřete vepřové plecko směsí koření.
4. V velkém hrnci na sporáku zahřejte olivový olej na středně silném ohni. Maso vepřové plecko opečte ze všech stran, dokud nebude zezlátnuté.
5. Přidejte do hrnce jablečný ocet, pomerančový džus, sójovou omáčku a kuřecí vývar.
6. Přikryjte hrnec víkem a přendejte do předehřáté trouby.
7. Pečte 3-4 hodiny, nebo dokud maso nebude něžné a snadno se rozpadá vidličkou.
8. Vyjměte maso z trouby a nechte ho odpočinout 10-15 minut. Potom dvěmi vidličkami maso natrhejte na šťavnaté kousky.

Na quinoa salát:
1. Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte quinou, snižte teplotu, přiklopte a nechte vařit asi 15 minut, dokud nebude quinoa uvařená a voda absorbována.
2. Odstraňte quinou z tepla a nechte ji 5 minut stát pod pokličkou. Vysypte quinou vidličkou a nechte ji vychladnout.
3. V velké míse smíchejte ochlazenou quinou, kousky červené papriky, okurky, cherry rajčat, červenou cibuli a koriandr.
4. V malé míse smíchejte olivový olej, šťávu z limetky, sůl a pepř. Zalijte oblohou quinoa a dobře promíchejte.

Podávání:
Podávejte natrhaný vepřový špagát teplý, s quinoa salátem po stranách. Vychutnejte si odvážné chutě kořeněného masa spárované s čerstvým, osvěžujícím quinoa salátem pro chutné a uspokojivé jídlo.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Hearty Shepherd’s Pie: A Hearty and Savory Classic Comfort Dish

Srdcová paštika pastýře: Srdcovitá a chutná klasická pohodová pochoutka

Syrový pastýřský koláč: Sytý a slaný klasický komfortní pokrm Syrový
Quinoa-Stuffed Bell Peppers with Guacamole Drizzle

Plněné papriky quinoa s kapií a polevou z guacamole

Plněné papriky s kvinoou a avokádovou polevou Popis: Tento lahodný