Jamajské kuře Jerk s osvěžující ananasovou salsou

2024-08-20
Jamaican Jerk Chicken with Tangy Pineapple Salsa

Jamaické kuře Jerk s osvěžující ananasovou salsou

Pocítejte s živými chutěmi Karibiku s tímto lahodným jamaickým kuřecím Jerkem spárovaným s osvěžující a kořeněnou ananasovou salsou. Tento pokrm kombinuje pálivost jerky koření s šťavnatou sladkostí čerstvého ananasu, vytvářející vyváženou a vzrušující kombinaci, kterou si zamilujete.

Ingredience ###

Pro kuře Jerk:
– 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 2 lžíce jerk koření
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce šťávy z limetky
– Sůl podle chuti

Pro ananasovou salsu:
– 1 šálek čerstvého ananasu, nakrájeného na malé kostky
– 1/2 červené papriky, jemně nasekané
– 1/2 červené cibule, jemně nasekané
– 1 jalapeño, zbavené jader a jemně nasekané
– 1/4 šálku čerstvého koriandru, nasekaného
– Šťáva z 1 limetky
– Sůl podle chuti

Postup ###

Pro kuře Jerk:
1. V misce smíchejte jerk koření, olivový olej, nasekaný česnek, sójovou omáčku, šťávu z limetky a špetku soli. Dobře promíchejte, abyste vytvořili marinádu.
2. Položte kuřecí prsa do sáčku s zipem nebo do mělkého zařízení a přelijte marinádou přes kuřecí maso, aby byly všechny kusy dobře obalené. Uzavřete sáček nebo přikryjte mísu a nechte v lednici minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc pro intenzivnější chuť.
3. Předehřejte gril nebo troubu na 190°C. Pokud grilujete, potřete mřížku olejem, aby nelepilo.
4. Vyndejte kuře z marinády a grilujte nebo pečte přibližně 6-8 minut na každé straně, dokud není plně uvařené a šťávy jsou průzračné. Pomocí teploměru na maso si ověřte, že vnitřní teplota dosáhne 75°C.
5. Nechte kuře chvíli odpočinout před krájením.

Pro ananasovou salsu:
1. V mírné misce smíchejte nakrájený ananas, červenou papriku, červenou cibuli, jalapeño a čerstvý koriandr.
2. Přidejte šťávu z limetky a špetku soli, dobře promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte.
3. Nechte salsu odpočívat minimálně 10 minut, aby se chutě spojily.

Podávání:
1. Nařežte kuřecí jerk a uspořádejte na servírovací míse.
2. Salsu z ananasu nasypte na vrch nebo podávejte vedle jako osvěžující přílohu.
3. Podle přání ozdobte dalším koriandrem.

Vychutnejte si tento chutný pokrm s rýží a fazolemi nebo jednoduchým zeleným salátem pro kompletní a uspokojivý oběd.

Caribbean Jerk Chicken with Pineapple Salsa

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Mexican Ceviche Delight with Avocado and Cilantro

Mexická lahůdka ceviche s avokádem a koriandrem

Mexická lahůdka Ceviche s avokádem a koriandrem „`html Tato osvěžující
Exquisite Grilled Quinoa-Stuffed Acorn Squash with Pomegranate Glaze

Vybrané grilované naplněné dýně akorn s quinoou a granátovým glazé

Výtečně grilovaná quinoa-plněná dýně hokkaidó s granátovým glazem Tento lahodný