Jamajské kuře Jerk s mangovou salsou

2024-07-25
Jamaican Jerk Chicken with Mango Salsa

Jamaické křupavé kuře s mangovou salsou

Jamaické křupavé kuře s mangovou salsou je svěží a kořeně-nakopnuté jídlo, které přináší do vaší jídelny vůně Karibiku. Aromatické a pálivé koření jerk skvěle ladí se sladkostí a kyselostí čerstvé mangové salsy, vytvářejíce explozi chutí v každém soustu. Toto jídlo je skvělé pro setkání, grilování, nebo rozkošnou rodinnou večeři.

Suroviny:

Pro jamaické křupavé kuře: ###
– 4 kousky kůže a kostí očištěného kuřecího masa
– 3 lžíce koření jerk
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– Šťáva z 1 limetky

Pro mangovou salsu: ###
– 1 velká zralá mango, oloupaná, vydlabaná a nakrájená na kostičky
– 1/2 červené papriky, nakrájená na kostičky
– 1/4 červené cibule, jemně nakrájená
– 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a nasekaná (upravte množství podle chuti)
– Šťáva z 1 limetky
– 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného
– Sůl podle chuti

Postup:

1. Příprava kuřete:
1.1. V misce smíchejte koření jerk, olivový olej, sůl, pepř a limetkovou šťávu. Dobře promíchejte.
1.2. Přidejte kousky kuřecího masa do mísy, zajistěte, aby byl každý kousek důkladně obalen kořeněnou směsí.
1.3. Misku přikryjte potravinovou fólií a nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc pro maximální chuť.

2. Příprava masa:
2.1. Předehřejte gril nebo grilovací pánev na střední teplotu.
2.2. Jakmile je gril dostatečně rozpálený, položte kousky kuřete na gril a grilujte asi 6-7 minut z každé strany, dokud není kuře propečené a nezíská krásné grilovací proužky.
2.3. Kuře sundejte z grilu a nechte chvíli odpočinout.

3. Příprava mangové salsy:
3.1. Ve střední misce smíchejte nakrájenou mangu, červenou papriku, červenou cibuli, jalapeňo, limetkovou šťávu a koriandr.
3.2. Jemně promíchejte suroviny dohromady, dokud se dobře nespojí. Ochutnejte a osolte podle potřeby.

4. Podávání:
4.1. Nařežte grilované křupavé kuře na plátky a uspořádejte je na servírovací míse.
4.2. Lžící nanesete čerstvou mangovou salsu na vrchol kuřete.
4.3. Podávejte okamžitě ozdobené případně dalším koriandrem, pokud si přejete.

Užijte si lahodnou fúzi pálivých a sladkých chutí s tímto jamaickým křupavým kuřetem s mangovou salsou!

Easy Jerk Chicken and Mango Salsa / Jerk Chicken Oven Baked

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Mushroom and Fennel Nonna’s Favorite Soup

Houbová a feniklová polévka – oblíbená polévka Nonny.

Polévka z hub a feniklu – Oblíbená polévka z Nonnina
Deliciously Nutritious Quinoa and Chicken One-Pot Wonder: A Hearty, Flavorful Meal for Any Occasion

Chutná a výživná quinoa s kuřetem v jednom hrnci: Syté a chutné jídlo pro každou příležitost

Chutná a výživná quinoa s kuřecím masem: Syté a chutné