Jamaické Jerk Kuře – Ostrá a chutná karibská lahůdka

2024-10-02
Jamaican Jerk Chicken – A Spicy and Flavorful Caribbean Delight

Jamajské Jerk Kuře – Kořeněná a Chutná Karibská Po lahůdka

Jamajské Jerk Kuře je klasický karibský pokrm známý svou lahodnou směsí koření a dýmovou, grilovanou chutí. Tento tradiční recept spojuje různé odvážné chutě, včetně nového koření, tymiánu a papriček Scotch bonnet. Ať už je vařený na grilu nebo v troubě, Jamajské Jerk Kuře slibuje nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Suroviny:
– 1 celé kuře, nakrájené na kousky
– 4-5 papriček Scotch bonnet (upravit podle preferované pálivosti)
– 4 stroužky česneku
– 1 velká cibule, nasekaná
– 2 lžíce čerstvých lístků tymiánu
– 1 lžíce mletého nového koření
– 1 lžička mleté skořice
– 1 lžička mletého muškátového oříšku
– 2 lžíce hnědého cukru
– 1/2 šálku sójové omáčky
– 1/2 šálku bílého octa
– 1/4 šálku džusu z limetky
– 1/4 šálku olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:
1. Příprava marinády: V mixéru nebo food processoru smíchejte papričky Scotch bonnet, česnek, cibuli, tymián, nové koření, skořici, muškátový oříšek a hnědý cukr. Mixujte dohladka.
2. Přidání tekutých surovin: Přidejte sójovou omáčku, bílý ocet, džus z limetky a olivový olej. Mixujte, dokud nevznikne hustá a hladká pasta.
3. Ochucení masa: Položte kousky kuřete do velké mísy nebo do zip-lock sáčku. Přelijte marinádou přes kuře, aby byl každý kousek pořádně obalen. Míchu zakryjte nebo uzavřete sáček a dejte do lednice minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc, aby koření pronikly do masa.
4. Rozpálení grilu: Pokud používáte uhlíkový gril, připravte uhlí. Pokud používáte plynový gril, předehřejte na středně vysokou teplotu. Alternativně předehřejte troubu na 190°C, pokud pečete v troubě.
5. Grilování kuřete: Vyjměte kuře z marinády, otřete přebytečnou tekutinu. Grilujte kousky kuřete po dobu 6-8 minut na každé straně, dokud vnitřní teplota nedosáhne 74°C a kuře nebude pěkně zauhlo a propečené. Jestliže pečete v troubě, položte kuře na plech a pečte po dobu 45-55 minut, nebo dokud nebude zcela uvařené.
6. Podání: Nechte kuře odpočinout několik minut před podáním. Podávejte s tradičními přílohami jako je rýže s hrachem, smažené plantány nebo čerstvým zeleninovým salátem.

Užijte si bohaté, pikantní a okouzlující chutě Jamajského Jerk Kuřete!

Don't Miss

Classic French Provençal Chicken with Herbes de Provence and Fresh Vegetables

Klasické francouzské provensálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou zeleninou

Klasické francouzské provenčálské kuře s bylinkami z Provence a čerstvou
Fluffy Quiche Lorraine with Ham and Fresh Herbs

„Měkký Quiche Lorraine se šunkou a čerstvými bylinkami“

Vonná Quiche Lorraine s šunkou a čerstvými bylinkami Quiche Lorraine