Jalapeño Quiche s šunkou a Cheddarem
Tato lahodná Jalapeño Quiche s šunkou a Cheddarem kombinuje slané chutě šunky, pikantnost sýra Cheddar a jemnou pálivost jalapeños v krémové, pudinkovité textuře. Skvělá na snídani, brunch nebo lehkou večeři, tato quiche se jistě stane oblíbenou ve vaší rodině.
Suroviny:
– 1 předem vyrobený dortový korpus (9 palců)
– 1 hrnek kostek šunky
– 1 hrnek nastrouhaného sýra Cheddar
– 2 čerstvé jalapeños, zbavené semínek a jemně nasekané
– 4 velká vejce
– 1 hrnek plnotučného mléka
– 1/2 hrnku tučné smetany
– 1/4 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 1/4 lžičky česnekového prášku
– 1/4 lžičky cibulového prášku
Postup:
1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Vložte předem vyrobený dortový korpus do dortové formy o průměru 9 palců a zkroužkujte okraje. Spodek korpusu propíchejte vidličkou, aby se nedělaly bubliny.
2. Příprava náplně:
V míse smíchejte kostky šunky, nastrouhaný sýr Cheddar a jemně nakrájená jalapeños. Tuto směs rovnoměrně rozetřete po dně korpusu.
3. Příprava pudinku:
V další míse šlehejte vejce, plnotučné mléko, tučnou smetanu, sůl, černý pepř, česnekový a cibulový prášek, dokud nedostanete hladkou směs. Touto pudinkovou směsí zalijte šunku, sýr a jalapeños v korpusu.
4. Pečte quiche:
Pečlivě přeneste quiche do předehřáté trouby a pečte 35-40 minut, dokud se střed ztuhne a povrch zezlátnutí. Pokud by okraje korpusu příliš rychle hnědly, zakryjte je alobalem.
5. Nechte vychladnout a podávejte:
Quiche vyndejte z trouby a nechte vychladnout 10-15 minut před krájením. Podávejte teplé nebo v pokojové teplotě.
Vychutnejte si tuto slanou Jalapeño Quiche s šunkou a Cheddarem jako chutný doplněk k jakémukoli jídlu!