Jakisoba: Chuťově lahodná japonská smažená nudlová pochoutka

2024-08-16
Yakisoba: A Flavorful Japanese Stir-Fried Noodle Delight

Yakisoba: Chuťově bohatá japonská smažená nudlová lahůdka

Yakisoba je oblíbené japonské jídlo z restovaných nudlí, které kombinuje něžné nudle s živou směsí zeleniny, masa a pikantní omáčky s lahodnou chutí. Jedná se o variabilní jídlo, které lze přizpůsobit různými přísadami, což ho činí ideálním pro rychlý a uspokojující pokrm.

Přísady:

  • 200 g yakisoba nudlí (nebo nahraďte jinými tenkými pšeničnými nudlemi)
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 200 g vepřového bříška, tence nakrájeného (nebo nahraďte kuřecím, hovězím nebo tofu)
  • 1 střední cibule, tence nakrájené
  • 1 střední mrkev, na nudličky
  • 1/2 zelí, tence nakrájené
  • 1 hrnek klíčících sójových klíčků
  • 2 jarní cibulky, nasekané
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce worchestrové omáčky
  • 1 lžíce ostré omáčky
  • 1 lžička cukru
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Na ozdobu zvolitelně nakládaný zázvor a aonori (zelené řasové prášek)

Postup:

  1. Příprava nudlí: Uvařte yakisoba nudle podle návodu na obalu, poté sceděte a opláchněte studenou vodou. Odložte stranou.
  2. Okmíchejte maso: V hluboké pánvi nebo woku rozehřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu. Přidejte nakrájené vepřové bříško (nebo vaši volbu proteinu) a smažte, dokud nezezlá a nekřupavá. Odeberte z pánve a odložte stranou.
  3. Restujte zeleninu: Ve stejné pánvi přidejte cibuli a restujte do změknutí, asi 2-3 minuty. Přidejte mrkev a zelí a pokračujte v restování dalších 3-4 minuty, dokud zelenina nebude měkká, ale stále mírně křupavá.
  4. Smíchejte a restujte: Přidejte vařené nudle a sójové klíčky do pánve. Vraťte do pánve i uvařené maso. Vše důkladně promíchejte, aby se ingredience dobře spojily.
  5. Příprava omáčky: V malé misce smíchejte sójovou omáčku, worchestrovou omáčku, ostrou omáčku a cukr. Tuto omáčku nalejte přes nudle a zeleninovou směs v pánvi. Restujte dalších 2-3 minuty, dokud bude vše rovnoměrně potažené omáčkou. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
  6. Podávání a ozdobení: Rozdělte yakisobu do servírovacích talířů. Ozdobte nakládaným zázvorem a aonori (pokud používáte). Servírujte ihned a dobrou chuť!

Don't Miss

Vietnamská nudlová polévka zimní: Teplá miska pohodlí

Vietnamská nudlová polévka k zimě: Hřejivá miska pohody Tato vietnamská
Mapo Tofu: A Spicy and Savory Chinese Classic

Mapo Tofu: Pikantní a slaná čínská klasika

Mapo Tofu: Klasická kořeněná a pikantní čínská specialita „`html Mapo