Jajangmyeon: Korejská nudlová smršť z černých fazolí

2024-07-07
Jajangmyeon: Korean Black Bean Noodles Extravaganza

Jajangmyeon: Korejské nudle se černými fazolemi

Jajangmyeon jsou lahodná korejsko-čínská fúzní jídlo skládající se ze silných nudlí zalitých slanou omáčkou z černých fazolí. Tato pochoutka je bohatá, chutná a skvělá pro uspokojení příchuti po pohodlném jídle. Název „Jajangmyeon“ se překládá jako „smažená omáčka s nudlemi“ a obvykle obsahuje na kostičky nakrájené vepřové nebo hovězí maso, smíchanou zeleninu a někdy mořské plody, vše spojené s charakteristickou pastou z černých fazolí zvanou chunjang.

Suroviny:
– 450 g čerstvých nebo sušených nudlí jajangmyeon (nebo jakýchkoliv tlustých pšeničných nudlí)
– 120 ml chunjangu (korejská pasta z černých fazolí)
– 60 ml rostlinného oleje
– 15 ml cukru
– 200 g bůčku nebo krkovičky, nakrájené na kostky (lze nahradit hovězím masem nebo tofu)
– 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
– 1 malý cuketa, nakrájená na kostky
– 1/2 cibule, nasekaná
– 60 ml zelí, nasekané
– 120 ml vody nebo krevety z nízkým obsahem sodíku
– 1 okurka, nakrájená na nudličky (na zdobení)
– 2 jarní cibulky, nasekané (na zdobení)
– Volitelně: krevety nebo kalamáry pro přidanou mořskou chuť

Postup:
1. Příprava nudlí: Nudle uvařte podle návodu na obalu. Jakmile jsou uvařené, sceděte je a opláchněte studenou vodou, abyste zastavili proces vaření. Dejte stranou.

2. Smažte pastu z černých fazolí: Ve velké pánvi nebo woku si rozpalte rostlinný olej na střední až vysokou teplotu. Přidejte chunjang a smažte ho v oleji po dobu 2-3 minut, neustále míchejte, abyste zabránili spálení. Tím se sníží hořkost pasty. Poté přidejte cukr, abyste vyvážili chutě.

3. Uvařte maso a zeleninu: Do pánve přidejte nakrájené vepřové maso (nebo hovězí/tofu) a smažte, dokud maso nedojde. Poté přidejte brambory, cuketu, zelí a cibuli. Pokračujte v smažení asi 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.

4. Vařte omáčku: Přilijte vodu nebo kuřecí vývar, zamíchejte, aby se vše spojilo. Snížte teplotu a nechte omáčku vařit asi 10 minut, dokud se nezhoustne a zelenina neprovaří.

5. Smíchejte nudle a omáčku: Přidejte uvařené nudle do pánve a vše promíchejte, dokud se nudle rovnoměrně neobalí bohatou omáčkou z černých fazolí.

6. Podávejte: Jajangmyeon přendejte do jednotlivých mís. Ozdobte nakrájenými nudličkami okurky a jarními cibulkami. Podávejte ihned.

Užijte si domácí Jajangmyeon, lahodnou exkurzi do korejsko-čínské kuchyně, která jistě bude dráždit vaše chuťové buňky!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Hearty Zesty Roasted Chicken: A Gastronomic Delight for All Seasons

Srdcové pikantní pečené kuře: Gastronomická pochoutka pro všechna roční období

Srdíčko Zestový Pečený Kuřecí: Gastronomický Zážitek pro Všechna Roční Období
Lamb Biryani: A Flavorful Indian Dish with Aromatic Spices and Herbs

Lamb Biryani: Chutné indické jídlo s aromatickými kořením a bylinkami

Jehněčí biryani: Chuťově bohaté indické jídlo s aromatickými kořením a