Jägerschnitzel s pikantní hořčicovou omáčkou

2024-06-12
Jägerschnitzel with Zesty Dijon Sauce

„`html

Jägerschnitzel s pikantním Dijonským sosem

Jägerschnitzel je klasické německé jídlo, připravované z obalených a smažených vepřových řízků podávaných s bohatou omáčkou s houbami. Zajímavostí této receptury je přidání pikantního Dijonského sosu, který skvěle doplňuje tradiční chutě.

Ingredience:

  • 4 vepřové řízky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 2 velká vejce
  • 1 hrnek strouhanky
  • 1 hrnek rostlinného oleje na smažení
  • 2 lžíce másla
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 1 hrnek hub, nakrájených
  • 1 hrnek hovězího vývaru
  • 1/2 hrnku smetany ke šlehání
  • 2 lžíce Dijonské hořčice
  • 1 lžíce nasekané petržele

Postup:

1. Příprava vepřových řízků:

  • Ochutnat řízky vepřového masa solí a pepřem.
  • Připravit tři mělké nádoby: jednu s moukou, jednu s rozšlehanými vejci a jednu se strouhankou.
  • Obalovat každý řízek nejprve v mouce, poté ve vejcích a nakonec ve strouhance, zajistit rovnoměrné obalení.

2. Smažení řízků:

  • Na velké pánvi zahřát rostlinný olej na střední silný plamen.
  • Smažit obalené řízky, dokud nezezltnou na obou stranách, zhruba 3-4 minuty na stranu.
  • Vyjmout řízky a dát je na talíř s papírovými ubrousky, aby se odkapal přebytečný olej.

3. Příprava houbové omáčky:

  • V jiné pánvi rozpustit máslo na středním plameni.
  • Přidat nakrájenou cibuli a opéct do sklovata.
  • Přidat nakrájené houby a opéct je, dokud nezměknou a nezískají lehce hnědý nádech.
  • Přilít hovězí vývar a nechat provařit několik minut.
  • Zakrémovat smetanou a nechat omáčku zhoustnout, což by mělo trvat přibližně 5 minut.

4. Příprava Dijonské omáčky:

  • V malé míse smíchat Dijonskou hořčici a nakrájenou petrželku s trochou vody, pokud je to zapotřebí na zředění. Odložit stranou.

5. Sestavení pokrmu:

  • Položit osmažené vepřové řízky na servírovací talíře.
  • Štědře přilít houbovou omáčku na řízky.
  • Na závěr zakápnout trochou pikantní Dijonské omáčky pro dodatečný šmrnc.

Návrh na servírování: Podávejte toto Jägerschnitzel s pikantním Dijonským sosem vedle bramborové kaše nebo švýcarských noky a jako přílohu zeleninový salát pro kompletní jídlo.

Užijte si vaše chutné pokrm inspirovaný německou kuchyní s letmým dotykem!


„`

Don't Miss

Hearty Zesty Roasted Chicken: A Gastronomic Delight for All Seasons

Srdcové pikantní pečené kuře: Gastronomická pochoutka pro všechna roční období

Srdíčko Zestový Pečený Kuřecí: Gastronomický Zážitek pro Všechna Roční Období
Fluffy Oven-Baked French Onion Soup Casserole

Měkký v troubě pečený francouzský cibulový polévkový guláš

Čerstvá pečená francouzská cibulová polévka na zapékacím jídle Francouzská cibulová