Italský minestrone: Sýtá zeleninová polévka ideální pro všechna roční období

2024-08-05
Italian Minestrone: A Hearty Vegetable Soup Perfect for All Seasons

Italské minestrone: Lahodná zeleninová polévka ideální pro všechna roční období

„`html

Minestrone je klasická italská zeleninová polévka, která je sýtá a všestranná, ideální na každou dobu roku. Plná různorodých čerstvých zelenin, fazolí, těstovin a někdy masa, tato polévka je výživná, nasycující a dá se snadno upravit podle vaší chuti nebo podle toho, jakou zeleninu máte po ruce. Zde je recept, jak si připravit tuto lahodnou, utěšující pochoutku doma.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, nasekané
  • 2 stonky celeru, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 žlutá cuketa, nakrájená
  • 1 šálek zelených fazolí, nakrájených na 2,5 cm kusy
  • 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat
  • 1 plechovka (15 oz) bílých fazolí cannellini, sceděných a opláchnutých
  • 4 šálky zeleninového nebo kuřecího vývaru
  • 1 šálek vody
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička sušené bazalky
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 1 šálek malých těstovin (např. ditalini nebo lískové ořechy)
  • 2 šálky čerstvého špenátu, nasekaného
  • Strouhaný parmazán na servírování (volitelné)

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej v velkém hrnci na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli, mrkev a celer. Vařte za častého míchání, dokud zelenina nezměkne, asi 8 minut.
  2. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud se vůně ne uvolní.
  3. Vmíchejte cuketu, žlutou cuketu a zelené fazole. Vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
  4. Přilijte nasekaná rajčata (spolu s džusem), fazole cannellini, vývar a vodu. Přidejte oregano a bazalku. Zvyšte teplotu na vysokou a nechte vařit.
  5. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na simmer. Nechte polévku vařit asi 20 minut, dokud nebude všechna zelenina měkká.
  6. Dokud se polévka vaří, těstoviny uvařte samostatně podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.
  7. V posledních 5 minutách vaření přidejte nasekaný špenát do polévky. Míchejte, dokud špenát nezvadne.
  8. Ochutnejte polévku solí a pepřem dle chuti.
  9. K podávání dejte hrst vařených těstovin do každé mísy a nalijte horkou polévku navrch. Pokud chcete, posypejte strouhaným parmazánem.

Užijte si domácí minestrone polévku jako útulné, lahodné jídlo, které je ideální na oběd nebo večeři kdykoliv během týdne!
„`

Easy Minestrone Soup | The Recipe Rebel

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Creamy Savory Chicken Yummy Casserole

Krémový Pikantní Kuřecí Lahodný Džuveč

Krémová pikantní kuřecí lahoda Krémová pikantní kuřecí lahoda je chutné
Bajan Chicken and Rice Delight: A Taste of Caribbean Comfort

Bajan kuře s rýží a radost: Chuť karibského pohodlí

Bajan Chicken and Rice Delight: Chuť karibské pohody Bajan Chicken