Italsky inspirovaný kuřecí piccata: chutná a pikantní lahůdka

2024-09-25
Italian-Inspired Chicken Piccata: A Flavorful and Zesty Delight

Italský kuřecí piccata: Chuťově bohatá a pikantní lahůdka

Kuřecí piccata je klasické italské jídlo, které se skládá z něžných kuřecích řízků obalených v lahodné citronové máslové omáčce s kapary. Jedná se o lehké, ale chutné jídlo ideální pro jakýkoliv večerní oběd nebo speciální příležitost. Kyselá chuť citronu kombinovaná s pikantním nádechem kaparů vytváří nezapomenutelný gastronomický zážitek, který rozzáří vaše chuťové buňky.

Suroviny:
– 2 kuřecí prsa bez kostí a kůže
– Sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
– 1/2 šálku hladké mouky na obalování
– 4 lžíce nesoleného másla, rozdělené
– 3 lžíce olivového oleje, rozdělené
– 1/3 šálku čerstvé citronové šťávy
– 1/2 šálku kuřecího vývaru
– 1/4 šálku naklíčených kapek, opláchnutých
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele

Postup:

1. Příprava kuřete: Každé kuřecí prso rozkrojte vodorovně na polovinu, abyste vytvořili dvě tenké řízky z každého prsu. Ochutnejte obě strany solí a pepřem.

2. Obalení kuřete: Mouku dejte do mělké mísy. Každý kuřecí řízek obalte v mouce a zatřepejte přebytečnou část.

3. Upečení kuřete: Na velké pánvi rozehřejte při středně vysoké teplotě 2 lžíce másla s 3 lžícemi olivového oleje. Přidejte kuřecí řízky a upečte je dozlatova a propečené, asi 3 minuty na každou stranu. Kuře vyjměte z pánve a odložte.

4. Příprava omáčky: Do stejné pánve přidejte citronovou šťávu, kuřecí vývar a kapary. Směs přiveďte k varu a dřevěnou lžící seberte z dna pánve každé zatmelené případné kousky. Snížte teplotu na minimum a nechte vařit asi 5 minut.

5. Dokončení omáčky: Do pánve přidejte zbývající 2 lžíce másla a zamíchejte, dokud se máslo nerozpustí a omáčka nebude krémová a spojená.

6. Podávání kuřecího piccata: Vraťte kuřecí řízky do pánve a omáčkou zalijte. Dušte dalších 2 minuty, aby se kuře dobře prohřálo a omáčka se mu dobře přilnula. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí.

7. Anování: Kuře přendejte na servírovací mísu a na vrch polejte zbývající omáčkou. Podávejte ihned s oblíbenými přílohami, jako je těstovina, bramborová kaše nebo čerstvý zeleninový salát.

Užijte si toto vibrantní a lahodné kuřecí piccata, které jistě potěší vaši rodinu a hosty svými příjemnými chutěmi a elegantní prezentací.

Chicken Piccata # short #videoshow #chiken #cooking #chickenpiccata

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Wild Rice and Winter Squash Pilaf

Divoká rýže a dušená dýně s ebly.

Luštěnina z divoké rýže s dýní zimní Tento sytý a
Classic Provençal Vegetable Tian: A Medley of Fresh Summer Vegetables Baked to Perfection

Klasický provenčálský zeleninový tian: Směs čerstvé letní zeleniny, upečená do dokonalosti.

Klasická provenčálská zeleninová tian: Směs čerstvé letní zeleniny pečená do