Hovězí Wellington: Klasické a bohaté masové jídlo

2024-07-18
Beef Wellington: A Classic and Decadent Beef Dish

Beef Wellington: Klasické a bohaté hovězí jídlo

Beef Wellington je klasické britské jídlo, které se skládá z hovězího hřbetu potaženého vrstvou paštiky a dušené zeleniny, které je poté zabaleno do listového těsta a pečeno. Výsledkem je elegantní a lahodné hlavní jídlo, které je ideální na speciální příležitosti.

Suroviny:
– 1 (2-3 lb) hovězí hřbet (filet mignon), očištěný
– Sůl a čerstvě namletý černý pepř
– 2 lžíce olivového oleje
– 2 lžíce dijonské hořčice
– 1/2 lb hub (např. žampiony nebo hlíva), jemně nakrájené
– 2 lžíce másla
– 1 velká šalotka, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce naťového tymiánu
– 1/4 šálku suchého bílého vína
– 6 plátků pršutu
– 1 balení lístkového těsta (14 oz), rozpuštěné
– 1 vejce, rozšlehané

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 200°C.

2. Příprava hovězího hřbetu: Hovězí hřbet vysušte ubrouskem a rovnoměrně osolte a opepřete. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a zprudka osmažte hovězí hřbet ze všech stran, dokud není zlato-hnědý (asi 2-3 minuty na každé straně). Hovězí hřbet vyndejte z pánve a ještě horký potřete dijonskou hořčicí. Nechte vychladnout.

3. Příprava dušené houbové směsi: Na stejné pánvi rozpusťte máslo a osmažte na ní najemno nakrájenou šalotku a česnek, dokud nejsou sklovaté (asi 2 minuty). Přidejte nakrájené houby a tymián, a vařte, dokud směs nezměkne a většina vlhkosti neodpaří (asi 10 minut). Zalijte bílým vínem a vařte, dokud se nevypaří. Ochutnejte solí a pepřem. Nechte vychladnout.

4. Složení Wellingtonu: Na připravený povrch položte velký kus potravinářské folie. Právě rozložené plátky pršutu překrývejte na folii tak, aby vznikl dostatečně velký obdélník na zabalení hovězího hřbetu. Rozloženou houbovou směs rovnoměrně rozložte na pršutu. Na směs položte hovoří hřbet. S pomocí fólie pevně zabalte pršut a houby kolem hovězího hřbetu, končí fólií při závěru. Vložte do lednice na 15-20 minut.

5. Zabalte do lístkového těsta: Na jemně pomoučeném povrchu rozválejte lístkové těsto dostatečně velké na zabalení hovězího hřbetu. Hovězí hřbet vyndejte z fólie a umístěte ho na střed těsta. Těsto obalte kolem hovězího hřbetu a okraje dobře utěsněte rozšlehaným vajíčkem. Přebytečné těsto odřízněte a podle potřeby použijte k zdobení. Celé těsto potřete rozšlehaným vajíčkem.

6. Pečení Wellingtonu: Přenesete zabal…

Czech translation completed by Conyac.

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Vibrant Chicken Korma with Nutty Cashew Cream

Vibrující kuřecí korma s ořechovým krémem z kešu

Vibrantní kuřecí Korma s oříškovou krémovou omáčkou Tento lahodný kuřecí
Hearty Zucchini and Tomato Health Stew

Syrová cuketová a rajčatová zdravá polévka

Srdnatý zeleninový guláš se cuketou a rajčaty Tento živý guláš