Mushroom and Fennel Nonna’s Favorite Soup

Polévka z hub a feniklu – Oblíbená polévka z Nonnina receptu

Tato pořádná a aromatická polévka z hub a feniklu, něžně nazývaná oblíbená Nonnina, je pohodlným a chutným pokrmem, který kombinuje zemité tóny hub s jemnou anýzovou chutí feniklu. Tento recept je snadno připravitelný a ideální kdykoli během roku, nabízí teplé a pohodlné chutě, které vás přenesou do kuchyně Nonny.

### Ingredience:
250 g čerstvých hub (např. krémové nebo žampióny), nakrájených
1 středně velký bulvár feniklu, tence nakrájený
1 velká cibule, jemně nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
1 velká mrkev, nakrájená na kostičky
2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
4 hrnky zeleninového vývaru
1 hrnek vody
1 bobkový list
2 lžíce olivového oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička sušeného oregana
Sůl a čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
S čerstvou nasekanou petrželí (na ozdobu)

### Pokyny:

1. Rozehřejte olivový olej na velkém hrnci při střední teplotě.
2. Přidejte cibuli a česnek a orestujte asi 5 minut, dokud cibule nezezlátne a nezačne vonět.
3. Zamíchejte nakrájené houby, fenikl, mrkev a celer. Vařte dalších 5-7 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
4. Přilijte zeleninový vývar a vodu, pak přidejte bobkový list, tymián a oregano.
5. Přiveďte polévku k varu, poté snižte teplotu a nechte ji 20-25 minut vařit, dokud není zelenina vláčná.
6. Osuďte se solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
7. Před podáváním vyjměte bobkový list.
8. Podávejte horké, ozdobené čerstvě nasekanou petrželí.

Vychutnejte si tuto lahodnou polévku z hub a feniklu jako zahřátí předkrm nebo lehký hlavní pokrm, ztělesňující bohaté a pohodlné chutě oblíbených receptů Nonny.

The source of the article is from the blog klikeri.rs