Hokkien Fried Noodles with Tasty Bok Choy and Exotic Shiitake Mushrooms

Hokkien smažené nudle s chutným čínským zelím a exotickými houbami shiitake

Hokkien smažené nudle jsou lahodné čínsko-australské jídlo, které spojuje bohaté, slané chutě tlustých nudlí v sójové omáčce, kombinované s čerstvou křupavostí čínského zelí a hlubokou zemní chutí hub shiitake. Toto jídlo je ideální pro rychlé, ale vydatné jídlo, které přetéká umami a je plné vitamínově bohatých zelenin.

### Ingredience

– **8 oz Hokkien nudle**
– **2 šálky čínského zelí, nakrájené**
– **1 šálek hub shiitake, nakrájených**
– **1/2 šálku mrkve, na nudličky**
– **2 stroužky česneku, nasekané**
– **3 lžíce sójové omáčky**
– **1 lžíce ústřicové omáčky**
– **1 lžíce hoisin omáčky**
– **1 lžíce rostlinného oleje**
– **1/2 lžičky sezamového oleje**
– **1/4 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru**
– **1 lžička kukuřičné mouky (volitelné, pro zahuštění)**
– **1/4 lžičky bílého pepře**
– **2 jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)**
– **Sezamová semínka (volitelné, na ozdobu)**

### Postup

1. ***Připravte nudle.*** Uvařte Hokkien nudle dle návodu na obalu. Dobře sceděte a dejte stranou.
2. ***Připravte omáčku.*** V malé míse smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, hoisin omáčku a sezamový olej. Pokud preferujete hustší omáčku, rozpusťte kukuřičnou mouku ve vývaru před přidáním do směsi.
3. ***Uvařte zeleninu.*** Rozpalte rostlinný olej na velké pánvi nebo woku na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nezavoní.
4. ***Přidejte houby a mrkev.*** Přidejte nakrájené houby shiitake a nudličky mrkve, vařte, dokud nezačnou změkčovat, asi 2-3 minuty.
5. ***Přidejte čínské zelí.*** Vhoďte nakrájené čínské zelí a vařte dalších 2 minuty, nebo dokud čínské zelí nezačne vadnout.
6. ***Spojte nudle a omáčku.*** Přidejte uvařené Hokkien nudle na wok. Přelijte omáčkovou směs přes nudle a zeleninu, promíchejte všechno tak, aby bylo rovnoměrně obaleno.
7. ***Vařte a zahuštěte.*** Vařte dalších 2-3 minuty, nechte chutě prolínat a omáčka se zahustit. Pokud používáte kukuřičnou mouku, ujistěte se, že se omáčka zahustila podle vašeho gusta.
8. ***Ochutnejte.*** Posypejte nad pokrm bílým pepřem a promíchejte.
9. ***Ozdobte a podávejte.*** Sejměte z ohně a ozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky, pokud používáte. Podávejte teplé.

Užijte si své Hokkien smažené nudle s lahodnou kombinací sytých hub shiitake a čerstvého čínského zelí pro jídlo, které je nejen chutné, ale také vydatné!

The source of the article is from the blog scimag.news