Hokkienští restované nudle s chutným bok choy a exotickými houbovými shiitake

2024-09-06
Hokkien Fried Noodles with Tasty Bok Choy and Exotic Shiitake Mushrooms

Hokkien smažené nudle s chutným čínským zelím a exotickými houbami shiitake

Hokkien smažené nudle jsou lahodné čínsko-australské jídlo, které spojuje bohaté, slané chutě tlustých nudlí v sójové omáčce, kombinované s čerstvou křupavostí čínského zelí a hlubokou zemní chutí hub shiitake. Toto jídlo je ideální pro rychlé, ale vydatné jídlo, které přetéká umami a je plné vitamínově bohatých zelenin.

Ingredience

8 oz Hokkien nudle
2 šálky čínského zelí, nakrájené
1 šálek hub shiitake, nakrájených
1/2 šálku mrkve, na nudličky
2 stroužky česneku, nasekané
3 lžíce sójové omáčky
1 lžíce ústřicové omáčky
1 lžíce hoisin omáčky
1 lžíce rostlinného oleje
1/2 lžičky sezamového oleje
1/4 šálku kuřecího nebo zeleninového vývaru
1 lžička kukuřičné mouky (volitelné, pro zahuštění)
1/4 lžičky bílého pepře
2 jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)
Sezamová semínka (volitelné, na ozdobu)

Postup

1. Připravte nudle. Uvařte Hokkien nudle dle návodu na obalu. Dobře sceděte a dejte stranou.
2. Připravte omáčku. V malé míse smíchejte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, hoisin omáčku a sezamový olej. Pokud preferujete hustší omáčku, rozpusťte kukuřičnou mouku ve vývaru před přidáním do směsi.
3. Uvařte zeleninu. Rozpalte rostlinný olej na velké pánvi nebo woku na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nezavoní.
4. Přidejte houby a mrkev. Přidejte nakrájené houby shiitake a nudličky mrkve, vařte, dokud nezačnou změkčovat, asi 2-3 minuty.
5. Přidejte čínské zelí. Vhoďte nakrájené čínské zelí a vařte dalších 2 minuty, nebo dokud čínské zelí nezačne vadnout.
6. Spojte nudle a omáčku. Přidejte uvařené Hokkien nudle na wok. Přelijte omáčkovou směs přes nudle a zeleninu, promíchejte všechno tak, aby bylo rovnoměrně obaleno.
7. Vařte a zahuštěte. Vařte dalších 2-3 minuty, nechte chutě prolínat a omáčka se zahustit. Pokud používáte kukuřičnou mouku, ujistěte se, že se omáčka zahustila podle vašeho gusta.
8. Ochutnejte. Posypejte nad pokrm bílým pepřem a promíchejte.
9. Ozdobte a podávejte. Sejměte z ohně a ozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamovými semínky, pokud používáte. Podávejte teplé.

Užijte si své Hokkien smažené nudle s lahodnou kombinací sytých hub shiitake a čerstvého čínského zelí pro jídlo, které je nejen chutné, ale také vydatné!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Spaghetti Carbonara: A Classic Italian Pasta Dish with Creamy Egg Sauce and Crispy Bacon

Špagety Carbonara: Klasické italské těstoviny s krémovou vaječnou omáčkou a křupavým slaninou

Špagety Carbonara: Klasické italské těstoviny s krémovou vajíčkovou omáčkou a
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kuře Marsala: Čerstvá italsko-americká lahůdka

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americký požitek Kuře Marsala je oblíbené