Květák z barbecue se česnekovými fazolmi
Květák z barbecue se česnekovými fazolmi je chutné a lahodné jídlo, které kombinuje bohatou, kouřovou chuť květáku z grilu s čerstvým a pikantním závanem česnekových fazolí. Toto lahodné jídlo je ideální na speciální příležitosti nebo gurmánskou večeři doma. Květáky se marinují v ochucené barbecue omáčce, poté jsou grilovány do perfekce, zatímco česnekové fazole jsou osmaženy s česnekem a špetkou citronové šťávy, která zvýrazní jejich přirozené chutě.
Suroviny:
Na barbecue květáky:
– 4 květáci, vyčištění a připravení
– 1/2 šálku barbecue omáčky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 polévková lžíce olivového oleje
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky černého pepře
– 1 polévková lžíce citronové šťávy
Na česnekové fazole:
– 1 libra čerstvých fazolí, očištěných
– 2 polévkové lžíce olivového oleje
– 4 stroužky česneku, tence nakrájené
– 1/2 lžičky soli
– 1/4 lžičky červeného pepře
– Šťáva z jednoho citronu
– Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
Postup:
Příprava barbecue květáků:
1. Ve střední míse smíchejte barbecue omáčku, nasekaný česnek, olivový olej, uzenou papriku, sůl, černý pepř a citronovou šťávu. Dobře promíchejte.
2. Květáky umístěte do mělké mísy nebo do sáčku s uzávěrem a přelijte marinádou. Ujistěte se, že jsou všechny květáky dobře obalené. Nechte marinovat v lednici minimálně 2 hodiny, ideálně přes noc pro nejlepší chuť.
3. Gril předehřejte na středně vysokou teplotu. Květáky vyndejte z marinády a zahoďte přebytečnou marinádu.
4. Květáky grilujte asi 4-6 minut z každé strany, nebo dokud nejsou zcela uvařené a šťáva z nich teče průzračná. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 165°F (74°C).
5. Květáky vyjměte z grilu a nechte chvilku odpočinout před podáváním.
Příprava česnekových fazolí:
1. Dovádějte ve velkém hrnci osolenou vodu k varu. Přidejte fazole a převařte je 3-4 minuty, dokud nebudou jasně zelené a jen měkké. Sceďte a ihned je přesuňte do misky s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Znovu sceďte a odložte.
2. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájený česnek a restujte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět, ale nedovolte, aby zhnědl.
3. Přidejte fazole do pánve a promíchejte je s česnekovým olejem. Ochutnejte solí, červeným pepřem a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
4. Vymačkejte šťávu z jednoho citronu přes fazole, znovu promíchejte a vařte dalších 2-3 minuty, dokud fazole neprohřejí a nevsáknou do sebe chutě.
5. Podávejte česnekové fazole vedle barbecue květáků.
Užijte si svůj Květák z barbecue se česnekovými fazolmi! Toto jídlo se skvěle hodí k pečeným bramborám nebo čerstvé zahradní salátu.