Glazovaný losos se sójovým česnekem a sezamem

2024-09-22
Soy-Glazed Salmon with Sesame Spinach

Losos s glazí z sójové omáčky a sezamovým špenátem

Tento lahodný losos s glazí z sójové omáčky a sezamovým špenátem je lahodné a zdravé jídlo, které kombinuje bohaté chutě sójové omáčky, zázvoru a česneku se živou zelenou dobrotou špenátu. Je to dokonalé jídlo pro ty, kteří si chtějí vychutnat slanou a přesto zdravou večeři.

Ingredience:

Na lososa s glazí z sójové omáčky:
4 filety lososa
1/4 šálku sójové omáčky
2 lžíce medu
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce olivového oleje
Sezamová semínka na ozdobu
Nakrájené jarní cibulky na ozdobu

Na sezamový špenát:
1 libra čerstvého špenátu, omytého a očištěného
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce sezamových semínek
Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Nakládejte lososa:
   – V malé misce smíchejte sójovou omáčku, med, rýžový ocet, zázvor, česnek a sezamový olej.
   – Filety lososa dejte do mělké mísy a přelijte je marinádou. Nechte je marinovat v lednici minimálně 30 minut.

2. Uvařte lososa:
   – Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
   – Na pevné pánvi rozehřejte olivový olej při středně vysoké teplotě.
   – Jakmile je pánev horká, vyjměte lososa z marinády (marinádu si schovejte) a položte filety do pánve s kůží nahoru.
   – Lososa osmažte asi 2 minuty, dokud nevytvoří pěknou kůrčičku.
   – Lososa obratte a přelijte přes něj zbývající marinádu.
   – Přesuňte pánev s lososem do předehřáté trouby a pečte 8-10 minut, nebo dokud losos není propečený a snadno se drolí vidličkou.

3. Připravte sezamový špenát:
   – Zatímco se losos peče, ohřejte na velké pánvi sezamový olej při střední teplotě.
   – Přidejte špenát a restujte ho, dokud nezvadne, asi 2-3 minuty.
   – Vmíchejte sójovou omáčku a sezamová semínka, osolte a opepřete podle chuti. Odstraňte z tepla.

4. Podávejte:
   – Filety lososa servírujte a zakápějte zbývající glazí z pánve.
   – Podávejte s sezamovým špenátem.
   – Ozdobte sezamovými semínky a nakrájenými jarními cibulkami.

Vychutnejte si lahodný losos s glazí z sójové omáčky a sezamovým špenátem jako vyvážené a chutné jídlo!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Za’atar and Lemon Roasted Chicken: A Flavorful Mediterranean Delight

Za’atar a citronová pečená kuřecí kůže: Chutná středomořská lahůdka

Za’atar a citrónem pečené kuře: chutná středomořská lahůdka Za’atar a
Spicy Jamaican Jerk Chicken with Mango Salsa

Pikantní jamajské kuře Jerk s mangovou salsa

Kuřecí maso Jamaican Jerk s mangovou salsou Toto kořeněné kuřecí