Fettuccine Alfreze: Krémová Fettuccine Alfredo s osvěžujícím citrónovým loupím
Fettuccine Alfreze spojuje luxusní krémovost tradiční omáčky Alfredo s osvěžujícím výbuchem citrónové kůry, povyšující tuto klasickou těstovinovou pochoutku na novou úroveň chuti. Výsledkem je rozkošná fúze pohodlí bohatství a povzbuzujících citrusových tónů, ideální pro ty, kteří hledají jak povědomí, tak překvapení na svém podnebí.
Ingredience:
Těstoviny:
340 g těstovin fettuccine
Sůl (pro vaření vody)
Omáčka:
240 ml tučné smetany
100 g nahrubo nastrouhaného parmazánu
4 lžíce nesoleného másla
2 stroužky česneku, jemně nakrájené
Loupí z 1 citrónu
Sůl a pepř dle chuti
* Mlžený petržel, nasekaný (volitelně na zdobení)
Postup:
1. Vaření Fettuccine:
1. Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.
2. Přidejte těstoviny fettuccine a vařte dle pokynů na balení, dokud nebudou al dente.
3. Těstoviny scedíme, ponecháme si 1 šálek vody, ve které se vařily, a odložíme stranou.
2. Příprava Omáčky:
1. Na velké pánvi při středním ohni rozpusťte máslo.
2. Přidejte jemně nakrájený česnek a vařte, dokud nezakaboní, asi 1 minutu. Dejte pozor, aby se česnek nespálil.
3. Přilijte tučnou smetanu a citrónovou kůru a zamíchejte.
4. Postupně přidejte nastrouhaný parmazán a neustále míchejte, dokud se nerozpustí a omáčka se nezhladí.
5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte postupně trochu rezervované vody z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
3. Smíchejte Těstoviny s Omáčkou:
1. Přidejte vařené fettuccine na pánvi a promíchejte, aby se těstoviny rovnoměrně obalila omáčkou.
2. Osolte a opepřete dle chuti.
4. Podávání:
1. Rozdělte těstoviny mezi servírovací talíře.
2. Pokud je to žádoucí, ozdobte nasekaným čerstvým petrželem.
3. Podávejte ihned teplé a užívejte si harmonické směsi krémových a osvěžujících chutí.