Fettuccine Alfredo s extra bohatou chutí
Fettuccine Alfredo je klasické italské těstovinové jídlo známé svým krémovým a přepychovým omáčkou. „Extra bohatá chuť“ v této verzi pochází z přidání smetanového sýra, který přidává pikantní hloubku, která dokonale doplňuje máslovou, česnekovou omáčku. Toto jídlo jistě imponuje a je perfektní na plesovou večeři nebo jako pohodové jídlo doma.
Ingredience
Těstoviny:
– 12 oz fettuccine
Omáčka:
– 1/2 šálku nesoleného másla
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 4 oz smetanového sýra, změklého a nakrájeného na kousky
– 1 šálek nastrouhaného parmazánu
– Sůl a čerstvě namletý černý pepř, podle chuti
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele (nepovinně)
Postup
1. Uvařte Těstoviny:
Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte fettuccine a vařte podle pokynů na obalu do al dente. Schovejte 1 šálek vody z těstovin, pak těstoviny sceďte a dejte stranou.
2. Připravte Alfredo Omáčku:
Ve velké pánvi na středním ohni rozpusťte máslo. Přidejte naholený česnek a vařte, dokud nezavoní, asi 1 minutu, opatrně aby se nespálil.
3. Přidejte Smetanu a Smetanový Sýr:
Pomalu nalijte smetanu a přidejte smetanový sýr. Neustále míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí a směs bude hladká, asi 2-3 minuty.
4. Vmíchejte Parmazánový Sýr:
Postupně přidejte nastrouhaný parmazán, neustále míchejte, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude hladká a krémová. Ochuťte solí a čerstvě namletým černým pepřem podle chuti.
5. Smíchejte Těstoviny a Omáčku:
Přidejte uvařené fettuccine do pánve a promíchejte, aby se těstoviny obalily omáčkou Alfredo. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu odložené vody z těstovin, po lžících, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
6. Podávejte:
Přesuňte fettuccine Alfredo na servírovací talíře a pokapejte nasekanou čerstvou petrželí, pokud chcete. Podávejte ihned, dokud je horké.
Užijte si toto luxusní a chutné Fettuccine Alfredo, které je perfektní na speciální příležitost nebo bohaté, pohodové jídlo.