Extra jazzový zapečený cuketa a jalapeňo

2024-08-18
Extra Jazzy Zucchini and Jalapeño Bake

Extra „Jazzová“ zapékaná cuketa s jalapeño papričkou

Toto lahodné jídlo z cukety a jalapeño papričky je pikantní a plné chuti, které rozveselí vaše chuťové pohárky. Plné vrstev čerstvé zeleniny, roztomilého sýra a náznaku pikantní kořenění od jalapeño papriček je skvělé jako hlavní chod nebo sytá příloha. Toto jídlo se jistě stane oblíbeným jak pro milovníky cukety, tak pro ty, kdo si rádi dopřejí trochu extra šťávy.

Ingredience
– 3 středně velké cukety, na tenké plátky nakrájené
– 2 jalapeño papričky, vydlabané a drobně nasekané
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 šálek nastrouhaného mozzarelly
– 1 šálek nastrouhaného chedaru
– 1 šálek strouhanky
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušeného bazalku
– Sůl a pepř podle chuti
– Na ozdobu čerstvá petržel (volitelně)

Postup
1. Předehřejte troubu na 190°C.

2. V hrnci rozpalte olivový olej na střední teplotu. Přidejte cibuli a česnek a osmahněte je, dokud nezezlátnou a nezačnou vonět, asi 3-4 minuty.

3. Vložte nakrájenou červenou papriku a jalapeño papričky do hrnce. Vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.

4. Ve velké míse smíchejte na tenké plátky nakrájené cukety se smaženou zeleninou. Osolte a opepřete, přidejte sušený oregano a bazalk a dobře promíchejte.

5. Vymažte zapékací mísu olivovým olejem. Položte polovinu směsi cukety do misky a posypejte ji polovinou nastrouhaného mozzarelly a chedaru.

6. Přidejte druhou vrstvu směsi cukety a navrch posypte zbývajícím sýrem.

7. Posypte strouhankou rovnoměrně vrchní vrstvu sýra.

8. Zakryjte zapékací misku a pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut. Poté odstraňte fólii a pečte dalších 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne bublat a strouhanka nezezlátne.

9. Misku vyjměte z trouby a nechte ji chvíli vychladnout před podáváním. Podle chuti ozdobte čerstvou petrželí.

Užijte si toto extra „jazzové“ zapékané jídlo z cukety s jalapeño papričkou s křupavým chlebem nebo čerstvým zeleným salátem pro kompletní jídlo!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Hearty Potato Soup: A Comforting Bowl of Creamy Goodness

Sýrová bramborová polévka: Pohodlná miska krémové lahodnosti

Srdcová bramborová polévka: Pohodlná mísa krémové lahodnosti Tato srdcová bramborová
Classic Chicken Marsala: A Savory Italian-American Delight

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka

Klasické kuře Marsala: Vynikající italsko-americká lahůdka Kuře Marsala je oblíbené