Exotické filet z dravce glazovaný omáčkou XO

2024-10-22
Exotic XO Sauce Glazed Grouper Fillet

Exotický grilovaný okoun s glazurou ze speciální omáčky XO

Exotický grilovaný okoun s glazurou ze speciální omáčky XO je lahodné mořské jídlo, které spojuje robustní a jedinečné chutě omáčky XO s jemným a něžným masem okouna. Omáčka XO, známá svým kořenitým, slaným a mírně sladkým profilem, skvěle ladí s okounem a vytváří nezapomenutelný zážitek při stolování. Toto jídlo je ideální pro speciální večeři nebo když chcete své hosty ohromit rafinovanými a exotickými chutěmi.

Suroviny:
– 4 filé z okouna (přibližně 170 gramů každé)
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 kousek zázvoru, oloupaný a nasekaný
– 4 lžíce omáčky XO (k dostání v asijských obchodech)
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 1 lžíce medu
– 1 šálek kuřecího vývaru
– Na ozdobení nakrájená jarní cibulka
– K podávání dušená jasmínová rýže

Postup:

1. Příprava okouna:
Opláchněte filé okouna a osušte je papírovými ubrousky. Ochutnejte obě strany solí a pepřem podle chuti.

2. Grilování okouna:
V hrnci rozpalte olivový olej na střední teplotu. Jakmile olej zahřeje, přidejte filé okouna se stranou s kůží dolů (pokud filé mají kůži). Grilujte přibližně 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud nebudou zlatavé a uvařené. Filé odeberte z hrnce a odložte stranou.

3. Příprava omáčky XO:
Ve stejném hrnci snižte teplotu na střední a přidejte máslo. Jakmile se rozpustí, přidejte česnek a zázvor. Krátce restujte, asi 1-2 minuty.
Přidejte omáčku XO, sójovou omáčku, rýžový ocet a med do hrnce. Zamíchejte a nechte vařit přibližně 2 minuty. Přilijte kuřecí vývar a nechte směs povařit. Vařte, dokud omáčka mírně nezhoustne, asi 5 minut.

4. Glazování okouna:
Vraťte uvařená filé okouna zpět do hrnce a polijte je omáčkou XO. Vařte dalších 2-3 minuty, aby ryba mohla absorbovat chutě omáčky.

5. Podávání:
Přendejte glazovaná filé okouna na servírovací talíře. Ozdobte nakrájenou jarní cibulkou a podávejte ihned s dušenou jasmínovou rýží.

Užijte si toto lahodné jídlo na úrovni gurmánské restaurace přímo ve vaší domácí kuchyni!

Set Sail - Top Chef Season 21 Episode 13 - S21E13

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Shrimp and Wild Rice Delight: A Savory Blend of Earthy and Ocean Flavors

Krevety a divoká rýže lahůdka: Plná ochucená kombinace zemských a mořských chutí

Krevety a divoká rýže: Pikantní kombinace zemité a mořské chuti
Hearty Quinoa and Zucchini Casserole: A Nutritious and Low-Calorie Delight

Srdnatá zapékaná směs z quinoa a cukety: výživná a nízkokalorická lahůdka

Srdnatý Quinoa a cuketa zapékanka: Výživný a nízkokalorický požitek Tato