Elegantní krevetový scampi s citrónem a česnekem
Scampi s krevetami je lahodné italsko-americké jídlo známé svým luxusním spojením čerstvých, šťavnatých krevet, vonného česneku, svěžího citrónu a živé petržele. Toto jídlo je často podáváno na lůžku těstovin a doplněno křupavým chlebem k nasátí chutné máslové omáčky. Jednoduše řečeno, je to pikantní a hojný pokrm, který je zároveň impozantní a snadno připravitelný.
Suroviny:
– 1 lb velké krevety, oloupané a očištěné
– 3 lžíce nesoleného másla
– 3 lžíce extra panenského olivového oleje
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/2 lžičky červeného pepře
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/2 šálku suchého bílého vína
– Kůra z 1 citrónu
– Šťáva z 1 citrónu
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 12 uncí linguine nebo špagety
– Plátky citrónu, k podávání
Postup:
1. Uvařte těstoviny:
–