Dýně a vlašské ořechy plněný krůtí prsní plátek: Slavnostní lahůdka pro svátky.

2024-07-06
Pumpkin & Walnut Stuffed Turkey Breast: A Festive Delight for the Holidays

Dýňově ořechově plněný krůtí prsní řízek: Vánoční lahůdka

Tento elegantní pokrm kombinuje syté chutě dýně a ořechů s něžným krůtím prsím, což z něj činí dokonalý středový bod pro jakoukoli speciální událost. Náplň je bohatá a slaná, poskytující lahodný kontrast s šťavnatým krůtím, zatímco čerstvé bylinky a koření zlepšují celkovou chuť. Ať už pořádáte rodinné setkání nebo luxusní večeři, tento dýňově ořechově plněný krůtí prsní řízek jistě udělá dojem na vaše hosty.

Ingredience

# Pro krůtí prsíčko:
– 1 velké krůtí prsíčko (asi 3-4 liber)
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička papriky
– 1 lžička česnekového prášku
– 1 lžička sušeného tymiánu

# Pro náplň:
– 1 šálek dýňového pyré (konzervovaného nebo domácího)
– 1/2 šálku nakrájených ořechů
– 1/2 šálku strouhanky
– 1/4 šálku strouhaného parmazánu
– 1 malá cibule, jemně nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 polévková lžíce čerstvé petržele, nasekané
– 1 lžička sušeného šalvěje
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 vejce, rozšlehané

# Pro polevu:
– 1/4 šálku medu
– 2 lžíce dijónské hořčice
– 1 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce jablečného octa

Instrukce

1. Předehřejte troubu: Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte náplň: V míse smíchejte dýňové pyré, nakrájené ořechy, strouhanku, parmazán, jemně nakrájenou cibuli, nasekaný česnek, čerstvou petržel, sušený šalvěj, sušený rozmarýn, sůl, pepř a rozšlehané vejce. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience rovnoměrně nespojí.

3. Rozřízněte krůtí prsíčko: Položte krůtí prsíčko rovně na prkénko. Pomocí ostrého nože opatrně nakraťte krůtí prsíčko vodorovně tak, aby jste neprořízli úplně, a otevřete ho jako kniha.

4. Okořeňte krůtí prsíčko: Osolte a opepřete obě strany krůtího prsíčka, posypte paprikou, česnekovým práškem a tymiánem.

5. Naplňte krůtí prsíčko: Roztáhněte náplň rovnoměrně na jednu stranu rozříznutého krůtího prsíčka. Opatrně zahuste krůtí prsíčko do pevného válečku a zajistěte kuchyňskou provázkou.

6. Opečte krůtí prsíčko: Na velké pánvi odolné vůči troubu rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Opečte plněné krůtí prsíčko na všechny strany, dokud nezhnědne.

7. Připravte polevu: V malé misce smíchejte med, dijónskou hořčici, sójovou omáčku a jablečný ocet.

8. Pečte krůtí prsíčko: Potřete opečené krůtí prsíčko medovo-hořčicovou polevou. Pánvi s krůtím prsíčkem vložte do předehřáté trouby a pečte asi 60-75 minut, nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 165°F (74°C) a krůta bude propečená. Polijte zbývající polevou přibližně v půlce pečení.

9. Nechejte odpočinout a podávejte: Vyndejte krůtí prsíčko z trouby a nechte ho odpočinout 10-15 minut před krájením. Podávejte s vašimi oblíbenými přílohami a pochutnejte si!

Tento dýňově ořechově plněný krůtí prsní řízek nejenom ohromí vizuálně, ale také poskytuje harmonickou směs chutí, které oslavují teplou a radostnou atmosféru jakéhokoli svátečního shromáždění.

Don't Miss

New York Steak with Whiskey Peppercorn Sauce: A Sizzling Culinary Classic

New York Steak se omáčkou z whiskey a pepře: Žhnoucí kulinářská klasika

Steak New York s omáčkou z whiskey a pepře: Vycházející
Luscious Glazed Gingerbread Cake with Zesty Lemon Drizzle

Něžný perníkový dort s polevou a osvěžujícím citronovým sirupem

Lískový zábalový perníkový dort s osvěžujícím citrónovým polevou Tento lahodný