Dvojitě pečená zapékaná brokolice s cheddarem

2024-07-30
Double Baked Cheddar and Broccoli Casserole

Dvojitě pečený kaserol s cheddarem a brokolicí

Ponořte se do krémové lahůdky plné sýra s porcí dvojitě pečeného kaserolu s cheddarem a brokolicí. Tento sytý pokrm kombinuje bohatou zeleninu s dekadentní sýrovou omáčkou, dělající z něj dokonalé pohodové jídlo pro každou příležitost. Bez ohledu na to, zda se podává jako příloha nebo hlavní chod, tento kaserol jistě potěší.

Ingredience:
– 3 šálky čerstvých růžiček brokolice
– 2 šálky nastrouhaného pikantního cheddaru
– 1 šálek zakysané smetany
– 1/2 šálku majonézy
– 1/2 šálku nasekané cibule
– 2 stroužky česneku, prolisované
– 1 šálek rozmačkaných sušenek Ritz
– 1/2 šálku rozpuštěného másla
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře

Postup:

1. Předehřejte a připravte: Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte pekáč máslem nebo postříkejte nádobu nepřilnavým sprejem.

2. Sperte brokolici: V hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte růžičky brokolice a vařte 3-4 minuty, dokud nebudou měkké, ale stále lehce křupavé. Sceďte a dejte stranou.

3. Smíchejte sýrovou omáčku: Ve velké míse smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, nastrouhaný cheddar, prolisovaný česnek a nasekanou cibuli. Promíchejte dohladka.

4. Spojte ingredience: Jemně vmíchejte během do sýrové směsi. Ujistěte se, že jsou všechny kousky rovnoměrně potaženy sýrovou omáčkou.

5. První pečení: Převeďte směs do připraveného pekáče a rovnoměrně ji rozprostřete.

6. Vytvořte kůru: V jiné malé misce smíchejte rozmačkané sušenky Ritz s rozpuštěným máslem, dokud nebude směs připomínat vlhký písek.

7. Posypte a pečte podruhé: Rovnoměrně posypte směsí sušenek přes vrch kaserolu. Vložte nádobu do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut nebo dokud nebude vrchní část zlatavá a kaserol bude bublající.

8. Podávejte: Nechte kaserol trochu vychladnout před podáváním. Lahodně si vychutnejte jako přílohu s vaším oblíbeným bílkovinným jídlem nebo samostatně.

Tento dvojitě pečený kaserol s cheddarem a brokolicí je pohodový, chutný a snadno připravitelný. Je ideální pro rodinné večeře, setkání s přáteli nebo kdykoliv máte chuť na teplé, sýrové jídlo.

How To Make Twice Baked Potatoes With Broccoli And Cheese

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Japanese Nabe: Hearty Hot Pot Cooked with Fresh Vegetables and Meat

Japonská nabe: robustní horký hrnec vařený s čerstvou zeleninou a masem

Japonská nabe: Sytý hrnec s čerstvou zeleninou a masem Japonská
Exquisite Coq au Vin: A Classic French Chicken Dish Steeped in Rich Red Wine Sauce

Vynikající Coq au Vin: Klasické francouzské kuřecí jídlo zalité bohatou červenou vinnou omáčkou.

Vynikající Coq au Vin: Klasické francouzské kuřecí jídlo zalité bohatou