Dušené hovězí žebra s kořeněnou redukcí ze červeného vína

2024-06-23
Braised Beef Short Ribs with Savory Red Wine Reduction

Dusené hovězí krátké žebríčky se slanou červenou vinnou redukcí

Nechte se hýčkat bohatými, sytými chutěmi dusených hovězích krátkých žeber, kdy něžné maso sklouzává z kosti s intenzivním, robustním aroma slané červené vinné redukce. Toto klasické jídlo plné radostí přinese sofistikované lahůdky na váš stůl, ideální pro útulnou rodinnou večeři nebo elegantní večeři.

Suroviny:
– 4 až 6 kusů hovězích krátkých žeber
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nasekaná
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 lžíce rajčatového protlaku
– 1 šálek červeného vína
– 3 šálky hovězího vývaru
– 2 bobkové listy
– 2 větvičky čerstvého tymiánu
– 1 větvička čerstvého rozmarýnu
– 1 lžíce worchestrové omáčky

Postup:
1. Předehřejte troubu na 150°C.
2. Štědře osolte a opepřete hovězí krátká žebra.
3. Na velkém pevném hrnci vhodném pro troubu ohřejte olivový olej na středním plameni.
4. Opečte krátká žebra ze všech stran, dokud nezbělají a nevytvoří krustu, asi 3-4 minuty na stranu. Žebra vyjměte z hrnce a odložte stranou.
5. Do stejného hrnce přidejte nasekanou cibuli, mrkev a celer. Vařte za občasného míchání, dokud zelenina změkne a začne se zlatit, asi 5-7 minut.
6. Přidejte nasekaný česnek a rajčatový protlak, míchejte tak, aby se zelenina rovnoměrně obalila. Vařte dalších 2-3 minuty, dokud se rajčatový protlak neobarví do tmavě červené barvy.
7. Nalijte do hrnce červené víno, odškrabejte hnědé kousky z dna hrnce. Víno nechte probublat a nechte se zredukovat na polovinu, asi 5-7 minut.
8. Vraťte krátká žebra zpět do hrnce spolu s jakýmkoli nahromaděným džusem.
9. Přidejte do hrnce hovězí vývar, bobkové listy, tymián, rozmarýn a worchestrovou omáčku. Přiveďte směs k varu.
10. Pokryjte hrnec víkem a přeneste ho do předehřáté trouby.
11. V troubě dušte 2 1/2 až 3 hodiny, nebo dokud maso nebude něžné a snadno se nebude oddělovat od kosti.
12. Jakmile hotovo, vyjměte krátká žebra z hrnce a odložte stranou.
13. Odstřeďte vařicí tekutinu přes jemné síto do rendlíku, odstraňte pevné částice. Odstaněte přebytečný tuk z povrchu.
14. Vařte tekutinu na středním plameni, dokud se nesníží a neztuhne na konzistenci omáčky, asi 10-15 minut.
15. Vraťte krátká žebra zpět do hrnce s redukovanou omáčkou a prohřejte.
16. Podávejte dusená hovězí krátká žebra horká, hojně polité červenou vinnou redukční omáčkou. Doporucime podávat s bramborovou kaší, polentou nebo křupavým chlebem na vsáknutí bohatých chutí.

Vychutnejte si toto luxusní jídlo, které se rozplývá na jazyku a spojuje esenci srdnatého pohodlí s kulinární elegancí. Perfektní pro savorování v chladný večer s milovanými.

Classic Red Wine Braised Short Ribs Recipe

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Bajan Chicken and Rice Delight: A Taste of Caribbean Comfort

Kari s kuřecím masem a rýží: Chuť karibské pohody

Bajanské kuře a rýžová lahůdka: Více než kulinární pohlazení z
Joyous Yankee Noodle Delight

Radosné Yankee Noodle Potešení

Radostná Yankee nudlová lahůdka Radostná Yankee nudlová lahůdka je pohodlné