Dublinský coddle: Srdci blahá irská klobása, slanina a bramborový guláš

2024-07-19
Dublin Coddle: A Hearty Irish Sausage, Bacon, and Potato Stew

Dublin Coddle: Sytá irská směs s klobásami, baconem a bramborami

Dublin Coddle je klasické irské jídlo, které se často konzumuje jako hřejivé jídlo v chladných večerech. Tradičně se jedná o sytý guláš vyrobený z klobás, slaniny, brambor a cibule, který je pomalu dusený, aby vynikl bohatý a aromatický chuťový zážitek. Toto jídlo je jednoduché a přesto uspokojivé, ideální pro rodinný oběd nebo setkání.

Ingredience:
– 8 kusů tlustých vepřových klobás
– 8 plátků slaniny, nasekané
– 4 velké brambory, oloupané a hrubě nakrájené
– 2 velké cibule, nakrájené
– 2 šálky kuřecího vývaru
– 1/2 šálku tmavého piva (volitelné, pro hloubku chuti)
– čerstvě mletý černý pepř
– čerstvá petržel, nasekaná (k ozdobení)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 150°C.

2. Udělejte klobásy: Na velkém hrnci nebo kotlíku, vhodném do trouby, lehce osmažte klobásy na středním ohni. Vyjměte je z hrnce a odložte stranou.

3. Udělejte slaninu: Do stejného hrnce přidejte nasekanou slaninu a smažte ji do křupava. Pomocí děrové lžíce odstraňte kousky slaniny a dejte je klobásám.

4. Naskládejte zeleninu a maso: Začněte naskládat brambory a cibuli do hrnce. Začněte vrstvit brambory, následované cibulí, klobásami a slaninou. Opakujte vrstvy, dokud nebudou všechny ingredience spotřebovány.

5. Přidejte tekutinu: Přelijte vrstvy ingrediencí kuřecím vývarem. Pokud používáte tmavé pivo, přidejte ho nyní.

6. Ochutnejte: Ochutnejte čerstvě mletým černým pepřem.

7. Na plotně povařte: Na plotně přiveďte hrnec k mírnému vaření.

8. Pečte: Zakryjte hrnec víkem a přesuňte ho do předehřáté trouby. Pečte asi 2 hodiny, nebo dokud nebudou brambory měkké a chutě se sloučí.

9. Podávejte: Vyjměte z trouby, ozdobte nasekanou čerstvou petrželí a podávejte horké.

Užijte si Dublin Coddle s čerstvým křupavým chlebem a sklenicí irského tmavého piva pro plně autentický zážitek!

Don't Miss

Juicy Brazilian Beef and Black Bean Stew

Šťavnatý brazilský hovězí guláš s černými fazolemi

Šťavnatý brazilský hovězí guláš s fazolemi Tento bohatý a chutný
Warm Rustic Ewesen Soup: A Hearty Medley of Earthy Ingredients and Savory Flavors

Teplá venkovská polévka Ewesen: sytá směs přírodních ingrediencí a kořeněných chutí

Teplá Rustikální Polévka Ewesen: Sytá Směs Zemitéch Ingrediencí a Pikantních