Domácí toskánská polévka s bílými fazolemi a kelímkem

2024-06-24
Homemade Tuscan White Bean and Kale Soup

Domácí toskánská polévka s bílými fazolemi a kalem

Tato sytá a zdravá toskánská polévka s bílými fazolemi a kalem je jídlo, které vám zahřeje srdce. Plná živinově bohatých zelenin a robustních fazolí, je to skvělý způsob, jak se zahřát v chladném dni. Díky směsi voňavých bylinek a špetce česneku slibuje, že potěší každého. Ideální pro zdravý oběd nebo večeři, tato polévka je uspokojivá a jednoduchá na přípravu.

Ingredience:

– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 2 velké mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené na kostičky
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 6 šálků zeleninového vývaru
– 2 plechovky (15 uncí) bílých fazolí (např. cannellini nebo Great Northern), sceděné a opláchnuté
– 1 svazek křupavého listového kálu, stonky odstraněny a listy nasekané
– 1 plechovka (14,5 uncí) nasekaných rajčat
– Sůl a pepř podle chuti
– 1/4 šálku čerstvé petrželky, jemně nasekané
– Čerstvě nastrouhaný parmazán (volitelně, k podávání)

Postup:

1. Rozpalte olivový olej: V hrnci si rozpalte olivový olej na středním plameni.

2. Osmažte aromatické přísady: Přidejte nasekanou cibuli a osmívejte, dokud nebude sklenutá, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud voní.

3. Přidejte zeleninu: Vmíchejte nakrájené mrkve a celer a nechte vařit, dokud začnou změkčovat, asi 5-7 minut.

4. Osušte bylinky: Přisypte sušený tymián a rozmarýn a promíchejte s zeleninou.

5. Přidejte vývar a fazole: Přilijte zeleninový vývar a přidejte sceděné a opláchnuté bílé fazole. Směs přiveďte k mírnému varu.

6. Nechejte vařit na mírném ohni: Snížte teplotu a nechte polévku vařit asi 20 minut, aby se chutě prolily.

7. Přidejte kál a rajčata: Vmíchejte nasekaný kale a plechovku nasekaných rajčat. Vařte dalších 10 minut, dokud kale nezměkne.

8. Osušte podle chuti: Dochutíme polévku solí a pepřem podle chuti. Před podáváním vmíchejte čerstvou petrželku.

9. Podávejte: Polévku naberte do misek a podávejte s nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete. Podávejte teplé.

Užijte si vaší lahodnou domácí toskánskou polévku s bílými fazolemi a kalem! Je to dokonalé jídlo samo o sobě nebo kousek dobré kůrky chleba.

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Exquisite Baked Sea Bass with Lemon Herb Sauce

Vynikající pečený mořský bas s omáčkou z citronu a bylinek

Vynikající pečený mořský vlk s citronovou bylinkovou omáčkou „`html Pečený
Hedelmäinen Joululeipä: The Festive Finnish Fruit Bread That Warms Hearts and Homes

Ovocný vánoční chléb: slavnostní finský ovocný chléb, který zahřívá srdce a domovy

Když prosinec nastane, vzduch se naplní téměř magickou atmosférou. V