Homemade Creamy Baked Macaroni and Cheese

Domácí krémová pečená makarónová směs sýrů

Ponořte se do lahodných chutí této domácí krémové pečené makarónové směsi sýrů. Tento klasický komfortní pokrm je zdokonalen lahodnou, sametovou sýrovou omáčkou z míchaného sýra, kombinovaný s dokonale uvařenými makaróny a upečený do zlatava. Je to ultimátní pokrm pro milovníky sýra, zajisté přinese teplou pohodu a spokojenost k jakémukoliv jídlu.

**Porce: 6-8
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Celkový čas: 1 hodina**

### Ingredience:

Pro makaróny se sýrem:
– 2 šálky kolíků makarónů
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1/4 šálku hladké mouky
– 3 šálky mléka (plnotučné nebo 2%)
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 2 šálky nastrouhaného ostrého sýra cheddar
– 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 čajové lžičky hořčičného prášku (volitelné)

Na posypku:
– 1 šálek strouhanky (Panko je skvělý)
– 2 lžíce rozpuštěného másla
– 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1 lžíce nasekané čerstvé petržele (volitelné)

### Pokyny:

1. **Uvařte makaróny:**
– Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
– Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte kolíky makarónů a vařte do al dente, obvykle asi 7-8 minut.
– Procedujte makaróny a odložte stranou.

2. **Připravte sýrovou omáčku:**
– V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
– Zašlehejte mouku a vařte, neustále míchejte, asi 1-2 minuty, dokud nedostanete světlou jíšku. Dejte si pozor, aby se nespálila.
– Postupně vmíchejte mléko a smetanu ke šlehání. Pokračujte v vaření a míchání, dokud směs neshoustne a nedosáhne hladkosti, asi 3-5 minut.
– Snížte teplotu na minimum a pomalu vmíchejte nastrouhaný sýr cheddar, mozzarellu a Gruyère, dokud se úplně nerozpustí a nezchladne.
– Ochutnejte solí, pepřem a hořčičným práškem (je-li použit). Ochutnejte a přizpůsobte koření podle potřeby.

3. **Smíchejte těstoviny a omáčku:**
– Přidejte vařené makaróny do sýrové omáčky a promíchejte, dokud jsou těstoviny zcela potaženy omáčkou.

4. **Připravte posypku:**
– V malé míse smíchejte strouhanku, rozpuštěné máslo, parmazán a nasekanou petrželku (pokud používáte). Dobře promíchejte.

5. **Sestavte pokrm:**
– Nalijte makaróny se sýrem do vymazané pekáčové mísy o velikosti 9×13 palců.
– Rovnoměrně posypte směsí strouhanky.

6. **Pečte:**
– Přenesete pekáč do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, dokud povrch není zlatavě hnědý a sýrová omáčka nezačne bublat.

7. **Podávejte:**
– Vyjměte makaróny se sýrem z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním. Užijte si tuto krémovou, sýrovou rozkoš s pohodovým křupavým vrchem!

Tato domácí krémová pečená makarónová směs sýrů je skvělá pro rodinné večeře, rauty nebo jakoukoli příležitost, kdy toužíte po komfortním jídle v jeho nejlepším provedení.

The source of the article is from the blog myshopsguide.com

Web Story