Domácí krémový pečený makaróni sýr

2024-06-14
Homemade Creamy Baked Macaroni and Cheese

Domácí krémová pečená makarónová směs sýrů

Ponořte se do lahodných chutí této domácí krémové pečené makarónové směsi sýrů. Tento klasický komfortní pokrm je zdokonalen lahodnou, sametovou sýrovou omáčkou z míchaného sýra, kombinovaný s dokonale uvařenými makaróny a upečený do zlatava. Je to ultimátní pokrm pro milovníky sýra, zajisté přinese teplou pohodu a spokojenost k jakémukoliv jídlu.

Porce: 6-8
Příprava: 15 minut
Vaření: 45 minut
Celkový čas: 1 hodina

Ingredience:

Pro makaróny se sýrem:
– 2 šálky kolíků makarónů
– 4 lžíce nesoleného másla
– 1/4 šálku hladké mouky
– 3 šálky mléka (plnotučné nebo 2%)
– 1 šálek smetany ke šlehání
– 2 šálky nastrouhaného ostrého sýra cheddar
– 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/2 čajové lžičky hořčičného prášku (volitelné)

Na posypku:
– 1 šálek strouhanky (Panko je skvělý)
– 2 lžíce rozpuštěného másla
– 1/4 šálku nastrouhaného parmazánu
– 1 lžíce nasekané čerstvé petržele (volitelné)

Pokyny:

1. Uvařte makaróny:
– Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
– Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte kolíky makarónů a vařte do al dente, obvykle asi 7-8 minut.
– Procedujte makaróny a odložte stranou.

2. Připravte sýrovou omáčku:
– V hrnci rozpusťte máslo na středním ohni.
– Zašlehejte mouku a vařte, neustále míchejte, asi 1-2 minuty, dokud nedostanete světlou jíšku. Dejte si pozor, aby se nespálila.
– Postupně vmíchejte mléko a smetanu ke šlehání. Pokračujte v vaření a míchání, dokud směs neshoustne a nedosáhne hladkosti, asi 3-5 minut.
– Snížte teplotu na minimum a pomalu vmíchejte nastrouhaný sýr cheddar, mozzarellu a Gruyère, dokud se úplně nerozpustí a nezchladne.
– Ochutnejte solí, pepřem a hořčičným práškem (je-li použit). Ochutnejte a přizpůsobte koření podle potřeby.

3. Smíchejte těstoviny a omáčku:
– Přidejte vařené makaróny do sýrové omáčky a promíchejte, dokud jsou těstoviny zcela potaženy omáčkou.

4. Připravte posypku:
– V malé míse smíchejte strouhanku, rozpuštěné máslo, parmazán a nasekanou petrželku (pokud používáte). Dobře promíchejte.

5. Sestavte pokrm:
– Nalijte makaróny se sýrem do vymazané pekáčové mísy o velikosti 9×13 palců.
– Rovnoměrně posypte směsí strouhanky.

6. Pečte:
– Přenesete pekáč do předehřáté trouby a pečte 25-30 minut, dokud povrch není zlatavě hnědý a sýrová omáčka nezačne bublat.

7. Podávejte:
– Vyjměte makaróny se sýrem z trouby a nechte chvíli vychladnout před podáváním. Užijte si tuto krémovou, sýrovou rozkoš s pohodovým křupavým vrchem!

Tato domácí krémová pečená makarónová směs sýrů je skvělá pro rodinné večeře, rauty nebo jakoukoli příležitost, kdy toužíte po komfortním jídle v jeho nejlepším provedení.

SUPER EASY!!! CREAMY BAKED MAC N CHEESE RECIPE

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Kuře s listy kaffir limetky a vonnou jasmínovou rýží

Kuře s kaffir limetkou a voňavou jasmínovou rýží Užijte si
Discover the Flavorful Symphony of Τζαμπαλαγια: A Wholesome Greek-Inspired Jambalaya Infusion

Objevte chuťovou symfonii Τζαμπαλαγια: zdravá jambalaya inspirovaná řeckou kuchyní

Představte si živou přímořskou vesnici v Řecku, kde šafránové západy