Dokonale dochucená houbová těstovinová směs s parmezánem a čerstvými bylinkami
Toto jídlo je lahodnou kombinací zemitéch hub, bohatého parmezánu a čerstvých bylinek. Je jednoduché na přípravu, ale nabízí intenzivní chuť, dělající jej ideálním pro útulnou večeři nebo elegantní pokrm pro hosty.
Suroviny:
– 250 g vašich oblíbených těstovin (spagety, linguine nebo fettuccine)
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce másla
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 250 g hub (žampiony, kastany nebo shiitake), nakrájené
– 1 šálek smetany ke šlehání (33-36 %)
– 1/2 šálku nastrouhaného parmezánu
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petržel a tymián na ozdobení
– Volitelně: špetka červených papriček pro pálivost
Postup:
1. Uvařte těstoviny: Začněte vařením hrnce osolené vody. Uvařte těstoviny podle pokynů na obalu na al dente. Odtokujte a odložte stranou, zachovejte si 1 šálek vody z těstovin.
2. Připravte si houby: Na velké pánvi zahřejte olivový olej a máslo na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a osmažte asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
3. Uvařte houby: Přidejte nakrájené houby do pánve. Vařte za občasného míchání asi 5-7 minut, dokud houby nezezlátnou a nespustí svou šťávu.
4. Vytvořte omáčku: Přilijte smetanu ke šlehání a důkladně promíchejte s houbami. Nechte povařit několik minut, dokud omáčka začne zhoustnout.
5. Přidejte sýr: Postupně vmíchejte nastrouhaný parmezán, dokud se nerozpustí a omáčka nebude hladká. Osolte pepřem a případně přidejte červené papričky podle chuti.
6. Smíchejte s těstovinami: Přidejte vařené těstoviny do pánve a promíchejte je, aby se omáčka rovnoměrně roztáhla. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte postupně trochu rezervované vody z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
7. Ozdobte a podávejte: Přendejte těstoviny na talíře. Ozdobte čerstvou petrželí a tymiánem. Podávejte ihned.
Vychutnejte si tento výborný a krémový houbový těstovinový pokrm, který doslova exploduje chutěmi a texturami, jež vás budou nutit požadovat více!