Wild West Jambalaya: A Flavorful, Spicy Cajun Delight

Divoký západní Jambalaya: Aroma, pikantní kajunský požitek

Wild West Jambalaya je oblíbené jídlo, které spojuje syté a pikantní chutě kajunské kuchyně. Pocházející z Louisiany, toto jídlo z jednoho hrnce obsahuje lákavou směs masa, zeleniny a koření, což ještě zvýrazňuje dotek divoké zvěře pro autentickou „divokozápadní“ příchuť. Toto jídlo je oblíbené na různých akcích, nabízí explozi chutí a uspokojivý, povzbuzující zážitek pro každého, kdo ho ochutná.

Suroviny:
– 1/2 libry divokého game klobásy (jako je jelení nebo divoká prasata), nakrájené
– 1/2 libry andouille klobásy, nakrájené
– 1 libra kuřecích stehen bez kostí, nakrájených na kousky velikosti sousta
– 1 libra krevet, oloupaných a vyčištěných
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 3 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 šálky dlouhozrnné bílé rýže
– 1 plechovka (14.5 uncí) loupaných rajčat s šťávou
– 4 šálky kuřecího vývaru
– 2 lžíce kajunského koření
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1/2 lžičky uzené sladké papriky
– 2 bobkové listy
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce worchestrové omáčky
– Ostrá omáčka (nepovinná, podle chuti)

Pokyny:
1. V hrnci Dutch oven nebo těžkém hrnci rozehřejte olivový olej na středně vysokou teplotu. Přidejte divokou game klobásu a andouille klobásu, vařte, dokud nezhnědnou, asi 5-7 minut. Vyjměte klobásy z hrnce a odložte stranou.
2. Do stejného hrnce přidejte kuřecí stehna a vařte, dokud nezhnědnou ze všech stran, asi 5 minut. Vyjměte kuřecí maso a odložte ho vedle klobás.
3. Přidejte nakrájenou cibuli, zelený papriku, červenou papriku a celer do hrnce. Orestujte zeleninu, dokud se nezměkne, asi 5 minut.
4. Přidejte česnek a vařte další minutu, dokud nevoní.
5. Přidejte rýži, dobře ji obalte olejem a zeleninovou směsí. Vařte asi 2 minuty, aby se rýže lehce opečela.
6. Přidejte loupaná rajčata se šťávou, kuřecí vývar, kajunské koření, sůl, černý pepř, uzenou sladkou papriku a bobkové listy. Dobře promíchejte.
7. Vraťte uvařené klobásy a kuřecí maso zpět do hrnce. Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu na minimum. Zamíchejte hrnec a na 20 minut necháme vařit s krycím hrncem, dokud není rýže uvažená a tekutina absorbována.
8. Do hrnce přidejte krevety, promíchejte. Zakryjte a vařte dalších 5-7 minut, nebo dokud nebudou krevety růžové a propečené.
9. Vyjměte bobkové listy a vmíchejte do omáčky worchestrovou omáčku a nasekanou petrželku.
10. Podávejte jambalayu horkou, s trochou ostré omáčky podle chuti.

Užijte si svou Wild West Jambalayu, jídlo, které svou smělou chutí a sytými ingrediencemi jistě okouzlí!

The source of the article is from the blog regiozottegem.be