Divoké houbové a kuřecí nudle se smetanovým bílým vinným sosem

2024-09-03
Wild Mushroom and Chicken Noodles with Creamy White Wine Sauce

Divoženkové houbové nudle s kuřecím masem a krémovou omáčkou z bílého vína

Tento lahodný pokrm kombinuje bohaté a zemité chutě divoženkových hub s šťavnatým kuřecím masem, vše obalované v krémové omáčce z bílého vína. Měkké nudle přidávají texturu a substanci, čímž vytváří dokonalé jídlo, které je i komfortní, a zároveň působí luxusně a nasycujícím dojmem.

Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 libra kuřecího prsa, nakrájeného na kousky
Sůl a čerstvě mletý černý pepř, dle chuti
4 stroužky česneku, nadrobno nasekaného
1 šálek různých divoženkových hub (např. žampiony, ustrice a hlívy), nakrájených na plátky
1/2 šálku suchého bílého vína
1 šálek tučné smetany
1/2 šálku kuřecího vývaru
1 lžička sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušeného oregana
1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmazánu
8 uncí vajec těstoviny
* Na ozdobu nasekaná čerstvá petrželka

Postup:

1. Na velké pánvi rozehřejte olivový olej na střední-vysokou teplotu. Ochutnejte kuřecí kousky solí a pepřem, poté je přidejte na pánev. Osmahněte kuře do zlatova a uvařte, asi 6-8 minut. Kuře vyjměte z pánve a odložte stranou.

2. Do stejné pánve přidejte nadrobno nasekaný česnek a nakrájené divoženkové houby. Osmahnějte houby, dokud nejsou měkké a zlatavé, asi 5-7 minut.

3. Bílé víno nalijte do pánve a stírejte dříví, které se na dně vytvořilo, dřevěnou lžící. Nechte víno vařit 2-3 minuty, dokud trochu nezhoustne.

4. Přidejte do pánve tučnou smetanu a kuřecí vývar, promíchejte. Přidejte tymián a oregano a nechte omáčku vařit asi 5 minut, dokud nezhoustne.

5. Vraťte uvařené kuře do pánve, promíchejte, aby se obalilo krémovou omáčkou. Navrch posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a pokračujeme ve smíchání, dokud se sýr nezměkne a dobře začlení do omáčky.

6. Mezitím uvařte vajíčkové nudle podle pokynů na obalu. Dobře je okapeme a přidejte je do pánve, promíchejte, aby se nudle promíchaly s omáčkou.

7. Podávejte divoženkové houbové nudle s kuřecím masem horké, ozdobené čerstvě nasekanou petrželkou.

Tento pokrm spojuje hluboké, lesklé chutě divoženkových hub, bohatost krémové omáčky a šťavnaté kurčecí maso, tvoří tak jídlo, které je zároveň sývé a elegantní. Vychutnejte si každé sousto tohoto luxusního komfortního jídla!

Creamy Mushroom Sauce Recipe

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Exquisite French Savory Tart: A Culinary Delight Filled with Flavor and Tradition

Vynikající francouzský slaný koláč: Kulinářský zážitek plný chuti a tradice

Užijte si klasickou eleganci Francouzského Tart Slaného, lahodného slaného koláče,
Moist and Insanely Buttery Blueberry Muffins: A Delightful Breakfast Treat

Vlahé a neuvěřitelně máslové borůvkové muffiny: Skvělá snídaně

Vlhké a neuvěřitelně máslové borůvkové muffiny: lahodná snídaně Tyto vlhké