Kuřecí prsa grilované s citronem, bylinkami a česnekovou jogurtovou omáčkou
Toto kuřecí maso grilované s citronem, bylinkami a česnekovou jogurtovou omáčkou je lahodné a chutné jídlo ideální na jakoukoli příležitost. Kuřecí maso je marinováno ve výrazné směsi citronu, bylinek a česneku, poté grilováno do dokonalosti, což přidává nádherně zatáhlou a kouřovou chuť. K doplnění grilovaného kuřecího masa se podává krémová a pikantní česneková jogurtová omáčka, která přidává další vrstvu bohatosti a hloubky.
Suroviny:
– 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 3 citrony (okapané a vymačkané)
– 4 stroužky česneku (nasekané)
– 2 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
– 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
– 2 lžičky sušeného oregana
– Sůl a černý pepř dle chuti
– 4 lžíce olivového oleje
Česneková jogurtová omáčka:
– 1 hrnek řeckého jogurtu
– 2 stroužky česneku (nasekané)
– 1 lžíce citronové šťávy
– 1 lžíce olivového oleje
– Sůl a černý pepř dle chuti
– 1 lžíce nasekané petržele
Postup:
1. Ve velké misce smíchejte citronovou kůru, citronovou šťávu, nasekaný česnek, rozmarýn, tymián, oregano, sůl, černý pepř a olivový olej. Dobře promíchejte.
2. Přidejte kuřecí prsa do mísy a rovnoměrně je potřete marinádou. Přikryjte a dejte do lednice minimálně na 1 hodinu, ideálně přes noc, aby se chutě spojily.
3. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Kuřecí maso vyjměte z marinády a grilujte po dobu 6-7 minut na každou stranu nebo dokud není maso uvařené a má hezký záblesk.
4. Mezitím, když se maso griluje, připravte česnekovou jogurtovou omáčku. Ve skleničce smíchejte řecký jogurt, nasekaný česnek, citronovou šťávu, olivový olej, sůl, černý pepř a petržel. Dobře promíchejte a odložte stranou.
5. Jakmile je maso hotové, vyjměte ho z grilu a nechte chvíli odpočinout před krájením.
6. Podávejte grilované maso s velkou lžící česnekové jogurtové omáčky na straně.
Užijte si chutné a zdravé kuřecí maso grilované s citronem, bylinkami a česnekovou jogurtovou omáčkou!